Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

I möte med anfallaren: ”Vi pratade om framtid”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nyasha Mushekwi, 34, säkrade nyligen uppflyttning med Zhejiang Professional. Nu är den förre Djurgårdsanfallaren hemma i Stockholm på semester. 

Då passade ”Super-Mush” på att träffa Bosse Andersson.

– Han bjöd på en karamellatte och croissant, säger sportchefen.

Nyasha Mushekwi, 34, är hemma i Stockholm igen på semester där hans svenska flickvän bor. Anfallaren har nyligen avslutat säsongen i Kina som slutade med att hans lag Zhejiang Professional tog sig upp till högstaligan.

Under vistelsen i Stockholm passade ”Super-Mush”, som han kallas i Djurgårdskretsar, på att träffa en gammal bekant i centrala Stockholm - nämligen Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Mushekwi har sedan en tid tillbaka ryktats tillbaka till Djurgården och den senaste träffen med Andersson har spätt på ryktena om en comeback.

– Jag kan bekräfta att vi fikade. Han är hemma från Kina, han bjöd på en karamellatte och en croissant. Vi träffades på Espresso House för att prata lite, säger Bosse Andersson.

”Diskuterat framtidsplaner”

Vad pratade ni om?

– Självklart pratade vi hur han haft det i sitt klubblag och i Kina, det är kul att träffas igen, men vi pratade också om framtidsplaner och vad han vill göra. De gick upp till superligan i Kina, dom firade ordentligt berättade han. Han är otroligt stolt över uppflyttningen.

Vill han stanna i Kina?

– Hans kontrakt går ut så han har funderat (på sin framtid). Han har varit bidragande till att dom gått upp och gjort en del mål. Men vi har diskuterat framtidsplaner, absolut.

Öppnar för comeback

Är det aktuellt med Djurgården?

– Det får framtiden utvisa. Jag har en ganska bra koll på hans planer. Jag är övertygad om att han vill bo i Stockholm igen och avsluta i Djurgården. Det är jag säker på.

Kan han spela i Djurgården 2022?

– Jag har inget bra svar på den frågan.

Djurgården har varit aktiva i vinter. Klubben har värvat in Victor Edvardsen från Degerfors, Piotr Johansson från Kalmar FF, Frank Odhiambo från Gor Mahia samt förlängt kontraktet med Jacob Widell Zetterström, Magnus Eriksson, Rasmus Schüller samt Aleksandr Vasiutin.