Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bosse har gett mig ett kontraktsförslag”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: Djurgårdens IF / Djurgårdens IF
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / /IBL
1 / 7

Jesper Nyholm, 28, trivs bra i Djurgården och vill stanna.

Nu har mittbacken blivit erbjuden ett nytt avtal.

– Bosse har gett mig ett kontraktsförslag som vi kollar på, säger Nyholm.

Det var inför förra säsongen som Djurgården värvade Jesper Nyholm. Parterna skrev ett kontrakt till december 2021 och 28-åringen har den här säsongen medverkat i sex allsvenska matcher för Blåränderna och trivs väldigt bra i klubben.

Med lite drygt två månader kvar av det nuvarande avtalet har Djurgården valt att erbjuda försvararen en kontraktsförlängning. Det bekräftar Nyholm själv för SportExpressen och uttrycker samtidigt sin tacksamhet för fortsatt visat förtroende.

– Bosse har gett mig ett kontraktsförslag som vi kollar på. Jag trivs i Djurgården och tänker på vilka möjligheter dom har gett mig för att spela fotboll. Det var under dom tuffa tiderna med corona när hela Fotbollssverige stod still och då ville Bosse ändå ha mig. På något sätt gör man väl något bra ändå så det är väl kul, säger Jesper Nyholm.

När fick du kontraktsförslaget?

– Jag fick det för två veckor sedan men vi har pratat om det länge. Jag vill kunna bidra på planen först innan vi pratar om någonting. Jag vill inte bara ta något bara för att utan funkar kroppen så kör vi. Det ska vara kul att spela fotboll.

Då tar ni ett beslut efter säsongen?

– Jag vet inte. Jag kanske tar ett beslut nästa vecka, vi får se.

Jesper Nyholm firar ett mål mot Hammarby förra säsongen.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

På väg tillbaka

Nyholm ådrog sig en muskelskada borta mot Malmö FF för drygt en månad sedan men är hoppfull om att vara tillbaka i matchtruppen på lördag mot Kalmar FF.

– Jag har haft två fulla träningar, några har varit på 50 procent och mycket styrka. Jag har kört sprints på träningarna, vi får se om det räcker, men det känns hyfsat bra just nu.

Vad säger du om säsongen i sin helhet?

– Det har varit lite hackigt för mig själv. Man började med en operation och då försvann en hel försäsong, jag vet inte hur många matcher jag missade i början, och då gällde det framför allt att stötta laget. 

– Sedan har det blivit en del inhopp och då gör man det som är bäst för laget. Konditionsmässigt är det skitsvårt när man inte spelar kontinuerligt och på så sätt är det segt när det är en del in och ut på planen.

Hur ser du på avslutningen?

– Jobbigt framför allt när man inte varit med och bidra på planen. Det är jättesegt. Matchen senast såg det bra ut, men Elfsborg kontrar sönder oss. Jag hoppas vi kan bibehålla vårt spel och kan vi göra det kommer det gå hur bra som helst. Vi har allt i egna händer.