Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bomben: Säljer 17-årig talang till storklubben

Emil Roback, 17, landar i Milano i kväll för att genomföra läkarundersökningen hos Milan.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Hammarby är på väg att göra en ny storaffär. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är 17-årige anfallstalangen Emil Roback nära att säljas till AC Milan i Italien. 

Anfallaren landar i Milano i kväll för att göra den obligatoriska läkarundersökningen under morgondagen. 

Går allt som planerat blir affären officiell inom kort.  

Hammarbys anfallstalang Emil Roback, 17, skrev för ett drygt halvår sedan ett A-lagskontrakt med Bajen. Han hade då under flera år tillhört klubbens akademi och planen var när de tog upp honom till A-laget att han skulle matchas i samarbetsklubben IK Frej. 

Har jagats av Arsenal och Bayern München

Roback tillhör en av de bästa spelarna i Sverige i sin åldersgrupp och fick också göra sin A-lagsdebut med Bajen i mötet med IFK Göteborg i Svenska cupen i våras. 

Då hoppade han in i andra halvlek vid ställningen 1-1. Det har ryktats om att en rad storklubbar varit ute efter Roback under en längre tid och bland annat Arsenal, Bayern München och ytterligare ett par klubbar i tyska Bundesliga har följt anfallaren på nära håll. 

Övergångssumman landar på över 15 miljoner

Men nu kan SportExpressen avslöja att Roback är nära en flytt till Zlatan Ibrahimovics AC Milan. Enligt uppgifter är planen att spelaren ska landa i Milano i kväll, göra läkarundersökningen och träffa klubben under onsdag och om allt känns bra kommer han att skriva på kontraktet med den italienska storklubben. Övergången ger Hammarby över 15 miljoner kronor och det kan bli en bra bit över 20 miljoner om diverse klausuler och bonusar slår in.