Bomben: AIK nära att värva Papagiannopoulos

Senaste avsnittet av ”Allsvenska juyrn” med Expressens Noa Bachner, Daniel Kristoffersson och Philip Gadd.
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

AIK jobbar på att värva in tre spelare i det här fönstret. 

En anfallare, en försvarare och en mittfältare. 

Enligt SportExpressens uppgifter är klubbens prioritet nummer ett att värva Sotirios Papagiannopoulos från FC Köpenhamn. 

Klubben förhandlar nu med den danska klubben - och parterna ska närma sig en lösning. AIK hoppas presentera spelaren innan matchen mot Helsingborg. 

AIK:s kris i allsvenskan blev värre efter förlusten mot Östersund och laget är nu en poäng från nedflyttningsplats. Samtidigt har klubbens sportchef Henrik Jurelius jobbat intensivt med att förstärka laget. Efter avstängningen på Per Karlsson och skadan på Henok Goitom är behovet av förstärkningar stort. 

Vill förstärka med FCK-stjärna

Nu kan SportExpressen avslöja att målet för AIK är att ta in tre spelare i detta fönster. En anfallare , en mittfältare och en mittback. 

Klubben tittar bland annat på ett utländskt alternativ som anfallare och förhandlar just nu också med FC Köpenhamn om att köpa loss Sotirios Papagiannopoulos. ”Sotte” har varit ryktenas man under en tid och såväl Malmö FF som Djurgården har försökt köpa loss honom i tidigare fönster. 

Kan bli klar inom kort 

Då har prislappen satt stopp. Men efter att den förre Östersundspelaren inte varit med i startelvan för FCK under rätt länge och inte haft någon ordinarie plats, så har nu priset sjunkit en aning. 

AIK förhandlar just nu med FCK om att värva hem Sotirios Papagiannopoulos, som är från Hagalund. Enligt SportExpressen uppgifter tror AIK på en lösning - om upplägget godkänns av styrelsen. 

Siktar på att värva tre spelare

Inget är helt spikat eller klart, men det som har diskuterat är ett längre kontrakt för ”Sotte” på minst tre år. 

Samtidigt jobbar klubben på ett utländskt alternativ i anfallet och även på att ta in en mittfältare. Klubben ser också ut att komma att sälja Paulos Abraham och därmed få in pengar, även om inget är nära där ännu. 

Sotirios Papagiannopoulos har spelat i allsvenskan förut. Här nätar han för Östersund mot Elfsborg 2017.