Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bollen vill inte in – men jag är inte orolig”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Sex omgångar, fem vinster, elva mål. Så lyder Djurgårdens allsvenska statistik hittills. 

Men målen av anfallaren Kalle Holmberg lyser med sin frånvaro. Trots det är han inte orolig. 

– Det är klart att jag ville göra lite mål. Jag skapar många chanser och kommer till bra chanser, men bollen vill inte in, säger anfallaren efter onsdagens match. 

Under onsdagen slog Djurgården Östersund på hemmaplan, med 2-0. Av söndagens förlust mot Degerfors syntes inte ett spår, och det är en hungrig Kalle Holmberg som blickar mot helgens derby mot Hammarby. 

– De är skönt att spela match så pass nära inpå att vi förlorade mot Degerfors. Prestationen mot Degerfors var ganska bra, resultatet däremot inte lika. Jag tycker vi studsar tillbaka jättebra nu inför nästa, säger anfallaren. 

Holmberg skapade flera målchanser under onsdagens match, men bollen hittade aldrig in bakom Östersunds Aly Keita. Trots det var Holmberg nöjd med sin insats. 

– Jag är jättenöjd med min insats. Det är klart att jag ville göra lite mål. Jag skapar många chanser och kommer till bra chansen, men bollen vill inte in. Men jag är inte orolig. Den kommer. 

Trots måltorkan – fortsatt förtroende av tränarna 

Onsdagens match innebar ytterligare en vinst för Djurgården, den femte på sex omgångar. Elva mål har gjorts av blårändernas anfall, men inte ett enda av dem är gjort av Holmberg. 

– Det är klart att man som anfallare vill göra mål. Men på det stora hela är jag involverad i väldigt mycket och skapar mycket chanser så jag är inte orolig, säger anfallaren. 

På frågan hur det känns att bollen inte vill in och att tränarna berömmer hans presspel och spelet runtomkring så svarar Holmberg snabbt. 

– Det är bara att fortsätta, det är inget mer man kan göra. Jag känner stort förtroende, och sedan är det klart att det är tråkigt att inte bollen vill in men det är några matcher kvar, säger Holmberg.