Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Bollen är inte i närheten – och han sparkar mig”

Höjdpunkter: Djurgården-Eskilstuna
Nalic Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jesper Karlström Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Adi Nalic tvingades att kliva av redan i den första halvleken efter att han fått en spark av Jesper Karlström.

Någonting AFC-spelaren tyckte borde genererat i en utvisning.

– Bollen är inte ens i närheten och han sparkar mig på benet, säger han.  

Djurgården tog tre viktiga poäng i guldstriden när man besegrade AFC Eskilstuna med 3-0. För Eskilstuna-laget innebar förlusten att man tappade tunga poäng i bottenstriden.

En av spelarna som gjort bra ifrån sig under säsongen är Malmö-lånet Adi Nalic. Under den första halvleken tvingades han dock att kliva av på grund av en skada efter att Jesper Karlström sparkat ner honom.

– Jag kommer in i en duell med honom och trycker väck honom längs linjen. Bollen är inte ens i närheten och han sparkar mig på benet. Tyvärr trampar jag ned när han sparkar mig, så det gjorde det värre för mig. Jag kan ta väldigt mycket stryk, men jag kunde inte fortsätta, säger Nalic. 

”Hoppas verkligen att jag kan spela nästa vecka igen”

Skulle det varit rött kort?

– Det tycker jag. I och med att han inte går på bollen överhuvudtaget.

Vad sa han till dig efteråt?

– Jag vet faktiskt inte.

Det såg ut som om han försökte be om ursäkt.

– Jag har ingen aning, jag hoppas inte alls att det är långvarigt. Några dagar. Hoppas verkligen att jag kan spela nästa vecka igen.

Nalic om MFF: ”De kör över Djurgården helt”

Hur känns det att vara i bra form och känna att man blir märkt?

– Givetvis är det tråligt om man inte blir det på ett fotbollsmässigt sätt, om man vill få ut en spelare genom att skada eller liknande. Men samtidigt vet jag inte, det kändes lite så eftersom han sparkade mig så pass hårt.

Du tillhör Malmö FF. Är Djurgården tillräckligt bra för att rubba MFF i slutändan?

– Det tror jag inte. Vi har mött MFF i år. Det var en klass bättre.

Djurgården och Malmö ställs mot varandra i helgen på Stadion. Adi Nalic passar på att skicka en syrlig pik till stockholmarna.

– Har Malmö FF en bra dag och kommer in i det som de har gjort mot Falkenberg eller i hemmamatcherna i Europa, då finns det nog stor chans att de kör över Djurgården helt. Det tror jag. Malmö är en klass bättre än Djurgården fortfarande, även om Djurgården är ett bra lag. Men i fotboll kan allt hända, säger han. 

Varför är MFF bättre?

– Det är bättre spelare, fungerar bättre som ett lag. På alla sätt, som ett bättre lag gör. Det är svårt att säga exakt, jag har inte analyserat Djurgården men vi spelade mot dem precis så jag har väl någorlunda koll.

Karlströms svar till Nalic: ”Får tycka vad han vill”

Jesper Karlström ger sin syn på situationen.

– Jag försöker ta bollen, men det kanske är gult kort, kanske inte. Men jag tyckte det var konstigt eftersom det var min första tackling på hela matchen, säger han. 

– Jag har inte sett den, men det är jättetråkigt att han blev skadad men det är sådant som händer, det var absolut inte meningen. Han gav mig en armbåge i magen innan, det är tufft men det är sådant som händer, fortsätter han. 

Karlström menar att Malmö är ett bra och menar att Djurgården inte ska be om ursäkt för sin tabellplacering.

– Han får tycka vad han vill. Vi får väl se på söndag. Vi spelare här för några veckor sedan, och då var det vi som körde över om det var någon som körde över någon. Malmö är ett jättebra lag, men vi leder serien och ska inte be om ursäkt för någonting.