Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bola bollade bort Elfsborg

Nyförvärvet Bobo Bola gjorde 3-0-målet på nick och var hela tiden ett orosmoment för Elfsborgs backlinje.
LANDSKRONA. Succé i debuten, tack vare en skada.
Nye Landskrona-forwarden Bobo Bola, 19, gjorde inte bara 3-0-målet.
Han skrämde även livet ur Elfsborgs backlinje.
- Jag kommer att göra fler mål, säger Bola.

FAKTA

Bobo Bola
Född: 2 oktober 1985.

Position: Forward.

Meriter: 2 A-landskamper för Rwanda.

Kom till Landskrona: 30 juli, provtränade en vecka, skrev på ett 3,5-årskontrakt.

Aktuell: Succédebut i allsvenskan i går.

Guldskor och guldfärgad frisyr. Landslagsmannen från Rwanda sticker både upp och ut. Bobo Bola som gjort en enda träningsmatch för Bois startade på bänken mot Elfsborg i går.

Den enes död...

Tack vare en tidig skada lindrig hjärnskakning på Jon Jönsson kom Bola in 26:e minuten. Nya uppställningen blev Bobos och Bois lycka. Jörgen Pettersson klev ett steg ner till en offensiv roll på mittfältet. Bola briljerade med sin framfusighet och speed. - Jag gjorde två mål i träningsmatchen mot Halmstad. Jag är målfarlig. Det var okej i dag, men jag kan bättre, säger Bobo Bola. Kan en bollstjärna ha ett fräckare namn? Bois tog helt över matchen när Jörgen Pettersson hamnade i sin favoritposition. Han blev trots att han låg nerbäddad i feber i onsdags och torsdags åter planens kung. Som han matade både Bobo Bola och Kevin Amuneke. Bola nickade in 3-0-målet och var giftig matchen igenom.

Amuneke glänste

Amuneke var, om möjligt, ännu kvickare och farligare. Han smekte med känsla in frisparken till 20, han var ytterligare nära två-tre mål. - Två härligt snabba anfallare att sticka långa bollar till. De har mycket kvar att lära taktiskt och springer ganska mycket offside, men ger oss spets. - Fyra mål och storseger när klubben fyller 90 år (Bois firade i går kväll). Det kunde inte sitta bättre, säger Jörgen Petterson.

Smörpass till Söderstjerna

Förre Bundesligaproffset och landslagskanonen visade själv vägen med 10-straffen. Han fortsatte briljera med tekniska nummer och smörpass, med frispelningen av Håkan Söderstjernas 40 som höjdare. Nu väntar derby mot HIF i Helsingborg, måndagen 22 augusti. - Vi åker gärna till Olympia, vi har plusstatistik på HIF, säger Jörgen Pettersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!