Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bojanic: ”Det är inte starten som vi vill ha”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

En elfteplats efter sex omgångar. Hammarbys mittfältsmotor Darijan Bojanic medger att säsongsinledningen varit en besvikelse.

– Det är inte starten vi vill ha, säger han.

Två segrar, en oavgjord och tre förluster innebär att Hammarby parkerar på en elfteplats efter sex spelade omgångar. Tittar man på tabellen är det något av ett kluster där fem poäng skiljer tvåan Sirius från Falkenberg på kvalplats. 

Darijan Bojanic menar att det är väldigt lätt att fokusera för mycket på tabelläget. I stället väljer han att kanalisera energi till de positiva fragmenten från Häcken-insatsen.

– Vi hade faktiskt en bra match mot Häcken trots att vi torska med 0-3, det kändes som att spelet stämde för första gången den här säsongen. Om vi fortsätter på den banan tror jag att det kommer gå vår väg, säger Darijan Bojanic och blickar framåt.

– Vi är inte nöjda med starten men vi bör vinna mot Sirius på hemmaplan.

”Inte starten vi vill ha”

Hur är känslan i laget?

– Det som är det sjuka är att vi förlorade med 0-3 mot Häcken men ändå är vi så positiva för vi har tagit med oss det som var bra. Det såg jävligt bra ut innan vi släppte in 0-2-målet och det var det som döda oss lite mentalt. Allt innan målet ska vi ta med oss. Vi spelade bra fotboll, pressade och skapade många chanser.

Vad säger du generellt om säsongsinledningen?

– Det är inte starten vi vill ha men det känns som att hela säsongen är speciell fan du ser ju bara på Malmö FF, Djurgården och AIK. Det är en speciell säsong, man får göra sitt bästa för att vara mentalt redo. Men självklart suger det, kolla på den här arenan (Tele 2 arena) till exempel, säger Bojanic och slår ut med armarna innan han fortsätter.

– Det är tomt på matcherna. Det är skittråkigt. Någon betydelse har det (tomma läktare för storlagen), det tror jag. Vi är vana med att ha 30 000 men nu är det tomt. Det är konstigt för vi får mycket energi från publiken.

Bojanic inte orolig för toppen

Nio poäng redan upp till IFK Norrköping. Hur resonerar ni kring avståndet?

– Säsongen är fortfarande lång. Norrköping har fått en bra start men det behöver inte betyda att de kommer vara bra hela säsongen. Vi fokuserar på oss själva bara och inte på de andra lagen.

Vad förväntar du dig av Sirius?

– Jag har faktiskt sett Sirius i en match, det var i premiären mot Djurgården. Jag tyckte att de var duktiga, de försöker spela boll och springer mycket. Det ser intressant ut. Men vi ska vinna den här matchen ändå.