Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bojanic briljerade i debuten för Bajen

Darijan Bojanic slog till i debuten
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hammarby vann enkelt i säsongspremiären mot IK Frej.

Nyförvärvet Darijan Bojanic gjorde ett mål i 3-1-segern - och var matchens lirare när han gjorde sin första match i Bajentröjan. 

Det var i slutet av förra året som Hammarby meddelade att man fördjupar sitt samarbete med IK Frej från Täby. Superettanklubben blir "partnerklubb" med Bajen vilket innebär att spelare kan slussas mellan klubbarna. 

- Det här är ett riktigt spännande samarbete som vi tror kan bli väldigt positivt för Hammarby över tid. Med det fördjupade samarbetet blir vi partnerklubbar, där vi säkrar ett utbyte med en klubb i Stockholmsområdet på elitnivå. Det innebär att vi inte bara kan påverka utvecklingen av våra egna utlånade spelare, utan även skapa relationer till spelare hos Frej som vi tycker är intressanta, sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida när det fördjupade samarbetet blev officiellt. 

Hammarby saknade nyförvärvet 

När säsongen 2019 skulle till att starta möttes klubbarna i en träningsmatch på Vikingavallen i Täby under lördagseftermiddagen. Där bland annat Hammarbys nyförvärv Darijan Bojanic spelade från start. 

Muamer Tankovic, nyförvärvet Dennis Widgren, Jeppe Andersen och Oscar Krusnell stod över matchen på grunda av små skadekänningar, medan Kalle Björklund och Johan Wiland är långtidsskadade. 

Khalili med läcker chipp 

Även om det var Frej som inledde bäst så var det Hammarby som tog ledningen. Efter att ha fått en relativt billig straff slog Vladimir Rodic in 1-0, efter att Nikola Djurdjic försökt chippa in bollen från straffpunkten. 

2-0 kom några minuter sedan och det var Darijan Bojanic som presenterade sig. Hans skott utifrån var otagbart för Jonas Olsson i hemmamålet. 3-0 kom i den 61:a minuten, då Imad Khalili läckert chippade bollen över Frej försvaret och frispelade mittbacken Marcus Degerlund. Han gjorde inga misstag när han var fri med Olsson, som satte 3-0. Därmed punkterades matchen. 

Bojanic matchens lirare

Den förre Hammarbyspelaren André Alsanti reducerade sex minuter senare efter att ha rundat Davor Blazevic och enkelt rullat in 1-3. Det blev också slutresultatet. 

I övrigt kan noteras att Bojanic var en av matchens bästa spelare då han även hade ett skott i stolpen och var nära att bli tvåmålsskytt.