Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Bojan trotsade feber: "Jag är historisk"

Publicerad
Uppdaterad
Bojan Djordjic låg sjuk i feber i natt.
Men AIK-stjärnan trotsade febern - och fick se sitt AIK vinna dubbeln.
- Jag är historisk. Vi är värda dubbeln, säger Bojan Djordjic i TV4.
Bojan Djordjic började på bänken i cupfinalen mot Blåvitt. Men efter 67 minuter valde tränare Mikael Stahre att byta in honom. Bara minter sernare - i den 72:a matchminuten - sköt Óbolo 1-0-målet. Och i den allra sista minuten avgjorde Flávio med 2-0-målet. Och den tidigare  kritiserade Bojan Djordjic fick jubla över sitt AIK - igen.
- Vi är bästa laget överlag och har spetskompetensen med Òbolo och Flávio. Vi har bara en förlust på de 20 senaste tävlingsmatcherna. Vi är värda dubbeln. Nu ska jag njuta, säger Bojan Djordjic i TV4.

"Är sjuk"

Men det var nära att det inte skulle bli något spel över huvudtaget för Djordjic. Feber kunde ha stoppat honom, avslöjar han efter matchen. Men AIK-stjärnan valde att spela ändå.
-  Jag är sjuk och hade feber hela natten. Men vem bryr sig. Jag är historisk. AIK har aldrig tagit dubbeln sedan 1891, säger Djordjic i TV4.
Och Bojan Djordjic vet hur han bäst ska fira cupguldet.
- Jag ska dricka i kväll. Sedan kan jag vara sjuk i två veckor. Vem fan bryr sig, säger han i TV4.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag