Bojan Djordjic får nobben av AIK

Publicerad
Uppdaterad
Bojan Djordjic är på väg bort från Blackpool.
Enligt SPORT-Expressens brittiska källor har han en hemlig klausul som gör att han kan lämna klubben gratis i januari - och nu jagas han av Röda Stjärnan och en allsvensk klubb.
Men en comeback i AIK blir det inte.
- Det känns inte jätteaktuellt, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson.

Bojan Djordjic var en av AIK:s stora guldhjältar 2009 och har blivit oerhört förknippad med klubben.
Men när han nu är på väg bort från Blackpool har AIK, enligt spelaren själv, inte visat något intresse.
- Det har varit klubbar som hört av sig och Blackpool har gett mig tillåtelse att prata med andra klubbar.

"Förstår mig"

- De vill att jag ska stanna fram till sommaren, men när man är 29 år vill man spela och de förstår min situation.
Vilka klubbar är det som har hört av sig?
- Det vill jag inte säga, men det är en allsvensk klubb och ett par andra klubbar.
- AIK har inte visat något intresse.
Men kan du tänka dig att spela i en annan i allsvensk klubb än AIK?
- Aldrig i mitt liv skulle jag spela i DIF, Bajen eller IFK Göteborg. Jag har alltid sagt att när jag kommer jag hem är AIK enda alternativet.
- Men man måste lyssna på folk och inte stänga några dörrar i onödan.
- Jag har inte sagt att jag kommer att gå till någon annan klubb i allsvenskan, men jag måste som sagt lyssna på vad de har att säga.
Hur skulle du ställa dig till en comeback i AIK?
- Det är klubben i mitt hjärta, den dörren är alltid öppen.
AIK:s sportchef Jens T Andersson vill inte kommentera något kring framtida värvningar, men medger att i nuläget är en värvning inte speciellt aktuell.
- Som vanligt vill jag inte gå in och kommentera enskilda spelare.
Prioriterar ni att få in en spelartyp som Bojan i er trupp nu?
- Vi har en trupp på 20 plus två spelare så det är inte jätteprioriterat. Sedan kan det alltid komma tillfällen och möjligheter, men det känns inte jätteaktuellt.
Enligt uppgifter i serbiska medier är Djordjic högst upp på Röda stjärnans presidentkandidat Dragan Dzajics, önskelista. Dzajics kandiderar till presidentposten i klubben där Bojan var med och vann dubbeln 2004.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag