Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blytungt för Malmö FF mot Union Berlin i Europa League

Här går fansen i total tystnad
MFF föll i sin tredje raka match.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO/MATTHIAS KOCH / IMAGO/MATTHIAS KOCH WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Malmö FF fortsätter ha det tufft i Europa Leagues gruppspel.

Trots en man mer i en halvlek förlorade laget med 1-0 mot Union Berlin.

– Vi var det bästa laget och det bästa laget förlorade, säger Anders Christiansen.

Malmö FF drev matchen i första halvlek men Union Berlin skapade lägen som var snäppet farligare. MFF:s bästa chans fick Joseph Ceesay i den 16:e minuten.

Jo Inge Berget tog ner Martin Olssons inlägg. Han vände och vred i straffområdet innan han spelade till Anders Christiansen som via Erdal Rakip nådde Joseph Ceesay. 

Frederik Rönnow i Union Berlins mål hade inga större problem med att rädda skottet.

Men trots 0-0 på resultattavlan gick MFF till vila som vinnare.

Strax före pausen drog nämligen Unions mittfältare András Schäfer på sig ett rött kort när han först tappade bollen och sedan drog omkull en fri Anders Christiansen.

– Det var en olycklig händelse. Han hade inte kontroll på bollen och motståndaren var där. Sådana situationer händer. Det finns inte mycket att säga, säger Unions tränare Urs Fischer. 

MFF förlorade mot Union Berlin

Joseph Ceesay skulle också vara inblandad i MFF:s första chans i den andra halvleken. Han tog sig förbi på högerkanten och slog ett lågt inlägg till Anders Christiansen som drog till på ett tillslag. Rönnow tvingades sträcka ut ordentligt för att tippa ut bollen till hörna.

Det var i den 53:e minuten.

Fyra minuter senare bröts matchen tillfälligt efter att pyroteknik skjutits och kastats in på planen. Efter avbrottet hade Malmö FF svårt att hitta tillbaka till spelet.

– Vi tappar momentum. Vi hade fått matchen precis dit vi ville, sedan får vi gå in och sitta still i 20 minuter. Det är helt och hållet vårt eget fel att vi inte kommer ut bättre. Det är så tråkigt att vi står här och inte ens får ett kryss, men vi skulle haft en vinst i dag. Vi var det bästa laget och det bästa laget förlorade.

Fem minuter efter att matchen återupptagits kom Martin Olsson fri med Frederik Rönnow men sköt mitt på målvakten.

– Han kom ut stort, AC hade också sagt innan att han brukar göra det. Jag försökte lägga den mellan benen, men han kom ut bra, säger Olsson.

Avancemang allt längre bort

Med en man mindre var det ändå Union Berlin som tog ledningen. I den 68:e minuten bröts Oscar Lewickis uppspel och med fritt läge från mittlinjen avancerade Sheraldo Becker och sköt in 0-1.

– Det är ett bolltapp, sedan går det fort. Det är ett friläge och han sätter det i bortre, jag hinner reagera men det går fort, säger Ismael Diawara.

MFF jagade kvittering men var aldrig riktigt nära att nå den. Nu kopplar Union Berlin ett grepp om tredjeplatsen i tabellen.

– Allt är möjligt. Jag hoppas vi kan göra en lika bra match borta och vara skarpa i boxen, både offensivt och defensivt. Då tror jag vi har något att hämta i Berlin. Det måste vi, säger Anders Christiansen.

Tv: Antonsson rankar allsvenskans tuffaste mittbackar: