Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tycker det är lite hårt med rött”

Se Henok Goitoms uppvisning här!
Hampus Nilsson kommer helt fel in i duellen mot Heradi Rashidi. Foto: C More
Hampus Nilsson fick rött kort. Foto: C More

FALKENBERG/STOCKHOLM. AIK fick en fördel tidigt i mötet med Falkenberg. 

Laget utnyttjade läget på bästa tänkbara sätt – och vann med 5-1. 

– Det sjukaste var att jag sa till Panos under träningen i onsdags att jag skulle göra tre mål i den här matchen. Det blev fyra mål i stället, säger Henok Goitom. 

Falkenberg kämpar i botten av tabellen för att slippa nedflyttning. I andra änden av serien jagar AIK poäng för att haka på i guldstriden. 

När lagen möttes på söndagseftermiddagen fick AIK en tidig fördel i matchen. Heradi Rashidi löpte sig loss och kom fri med bollen mot straffområdet – men kapades av den våldsamt utrusande Falkenbergsmålvakten Hampus Nilsson. 

– Den satsningen är total hänsynslös och vårdslös, sa kommentatorn Patrik Westberg i C More. 

Hampus Nilsson fick rött kort

Domaren Martin Strömbergsson valde att plocka upp det röda kortet direkt. 

– Jag tycker att han spelar på boll. Han kanske var uppe med sulan, jag vet inte det är det domaren tar på. Jag tycker det är lite hårt med rött kort, säger lagkaptenen Tobias Karlsson till C More. 

Oavsett – det blev en tuff start på matchen för Falkenberg. Och kort efter situationen kunde vi konstatera att AIK lyckats förvalta läget med ett man mer på planen väl. I den 13:e minuten spelade Rashidi läckert fram Henok Goitom som nickade 1-0 till AIK. 

Goitom gjorde även 2-0 i den första halvleken. 

Henok Goitom blev också liggande på planen och tog sig mot knät, men gav lugnande besked i halvtid. Goitom visade snarare upp det motsatta i den andra halvleken – när han stod för ytterligare två mål. 

AIK vann till slut med 5-1 och står nu på 59 poäng, tillsammans med Hammarby, MFF och Djurgården.

Goitom: ”Då blir det rock'n'roll”

– Det blev ganska många poäng i dag. Det känns riktigt bra. Att göra fyra mål i en match under karriären, och speciellt nu när man inte vet hur länge man kommer hålla på. Det är skönt att kunna bocka av det, säger Goitom efter matchen.

– Det känns bra i kroppen, lederna känns mjuka och då kan man springa hur mycket som helst. Landslagsuppehållet kom lägligt. Det sjukaste var att jag sa till Panos under träningen i onsdags att jag skulle göra tre mål i den här matchen. Det blev fyra mål i stället.

Henok Goitom sitter på ett utgående kontrakt. 

– Jag tycker att jag har bevisat att jag håller de senaste matcherna. Om man inte tänker på åldern utan bara en anfallare i ett lag så tycker jag att jag levererar. Det är två matcher kvar och förhoppningsvis kan jag göra fler mål.

Hur ser du på guldracet som är nu?

– Jag tror att alla supportrar till alla de här lagen går hem och är nervösa och biter sina naglar nu. Media också, de vet inte vilket håll de ska gå åt. Det kan bli svårt att chansa vilka som ska vinna. Det kommer att bli intressant, Malmö måste vinna och vi också. Det kanske blir rock'n'roll då.

Här ger Henok Goitom AIK ledningen

Goitom ger AIK drömstart – nickar in 1-0