Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blir en dålig affär för Bosse om han gör så”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

PK Bråtveit har avslutat sin andra säsong i Djurgården.

Han har gått från förstemålvakt till reserv och nu finns en stor chans att han lämnar i vinter om det kommer något konkret. Hur sammanfattar han tiden i klubben?

– Den har varit turbulent, säger han.

Per Kristian Bråtveit har pendlat mellan bänken och en startplats i Djurgården. Den här säsongen landade norrmannen på totalt 18 matcher i allsvenskan och 24-åringen är öppen med att situationen i laget varit långt ifrån optimal. Nu kan det bli en flytt i vinter.

– Vi får se vad som händer för min del. Just nu orkar jag inte tänka på det utan vill ha kul med grabbarna. Det är ett tag tills transferfönstret öppnar, säger Bråtveit.

Du måste spela om du ska ta dig till landslaget?

– Ja, det går inte att ta en plats om man sitter på bänken. Jag måste få speltid här eller hitta en klubb som låter mig spela. Det är så enkelt just nu. 

Hur går dialogen med klubben?

– Jag har kontrakt i två år till. Jag kan inte bara säga att jag ska lämna men jag har haft en dialog med Bosse Andersson och så som situationen är just nu är det inte optimalt för mig eller Djurgården. Vi får se vad som händer men som sagt jag har inte satt mig in i det än.

”Det har varit upp och ned”

Letar din agent aktivt efter en klubb till dig?

– Min agent jobbar väl på men det hade han gjort oavsett om jag spelat eller inte.

Hur ser det ut?

– Det finns några möjligheter. Men jag har inte satt mig in i det utan fokus har varit att spela klart säsongen. Jag ska ha kul med grabbarna innan alla åker i väg.

Men om du ska lämna måste någon köpa ut dig?

– Jag räknar med det. Det blir en dålig affär för Bosse om han släpper mig gratis och det tror jag inte att han är inställd på.

Vilka ligor är intressanta?

– Det är svårt att säga. Om det kommer ett bud får jag ta ställning till det. Det är svårt att säga att jag vill hit eller dit, det är enklare att ta ställning om det kommer något konkret. Det blir enklare att svara då.

Hur skulle du summera din tid i Djurgården?

– Turbulent. Jag har varit ut och in från startelvan och det har varit upp och ned. Det var ett kul första år, det kommer jag ha med mig resten av livet, och det har varit en succé rent titelmässigt. Jag har fått vinna ett guld och det värdesätter jag högt.