Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chockade blekt AIK: ”Är riktigt besviken”

Victor Edvardsen firar.
Foto: TOMMY PEDERSEN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Degerfors sänkte AIK på hemmaplan.
Foto: TOMMY PEDERSEN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Erik Ring Deppar.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

DEGERFORS/STOCKHOLM. I vintras ville AIK värva Victor Edvardsen från Degerfors.

På måndagskvällen var det just Edvardsen som med två mål sänkte AIK på Stora Valla.

Degerfors vann med 2-1, och förlusten var AIK:s första sedan början på juli.

– Vi är inte ens nära oavgjort, det finns inga ursäkter, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak. 

I februari gick Degerfors succéanfallare Victor Edvardsen ut och sa att han ville lämna klubben. Detta efter att en allsvensk klubb lagt ett bud på honom. Enligt SportExpressens uppgifter var det AIK som lagt ett bud. Men Degerfors vägrade att sälja, och det hela slutade med att Edvardsen fick be om ursäkt. 

– Nu kommer jag stanna här och göra samma sak som jag gjorde förra året – bära tröjan med stolthet, sa Edvardsen då.

När AIK på tisdagskvällen besökte Stora Valla spelade Victor Edvardsen minst sagt en huvudroll. Matchen hade knappt hunnit börja innan Kristoffer Nordfeldt fick plocka bollen ur sitt eget mål. Edvardsen fick bollen i vänsterläge, precis utanför straffområdet, vände upp och skruvade in bollen i den bortre burgaveln.

– Vi kom hit med ambitionen med att ta tre poäng och vi skaffade oss en fruktansvärd uppförsbacke med att släppa in mål efter en och en halv minut, säger Bartosz Grzelak. 

AIK tog sig sedan in i matchen och radade upp kvitteringschanser under halvleken, men bollen ville inte in.

– Vi får en dålig start och det blir uppförsbacke direkt. Men vi vet att vi kan vända och har massa målchanser som vi borde ta vara på, säger Nabil Bahoui. 

I början av andra halvlek hade AIK till och med en boll i nätet. Men målet dömdes bort då bollen passerat kortlinjen på väg in i straffområdet. 

Victor Edvardsen sänkte AIK

I stället var det Degerfors och Victor Edvardsen som skulle slå till igen. 20 minuter in i andra halvlek slog Oliver Ekroth en långboll mot Edvardsen som tog med sig bollen på ett tillslag och ryckte förbi Per Karlsson. Edvardsen drev fram mot straffområdet innan han borrade ner bollen i Nordfeldts högra hörn fram till 2-0.

Matchen slutade 2-1 till Degerfors efter att Nabil Bahoui stött in reduceringen efter ett inspel i slutminuterna. 

För AIK är förlusten mot Degerfors ett tungt tapp i guldstriden. Bartosz Grzelaks lag är nu tre poäng bakom serieledande Djurgården med nio matcher kvar att spela. På söndag möts just AIK och Djurgården i ett mycket viktigt derby på Friends arena. 

– De som tar sådana här skitpoäng står tillslut som segrare, och i dag gjorde vi inte det så får vi se fram emot derby på söndag, säger mittbacken Sotirios Papagiannopoulos.

Degerfors ligger i sin tur kvar på kvalplats, men har hela fem poäng ner till ärkerivalen Örebro SK på nedflyttningsplats. 

– Jag är otroligt nöjd med att vinna den här matchen, säger Degerfors tränare Tobias Solberg.