Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blev ratad trots succén: ”Är knäckande förstås”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Muamer Tankovic gjorde 14 mål och sju assist för Hammarby i år - men ratades i kategorin ”Årets mittfältare” till förmån för MFF:s Anders Christiansen.

C More-experten Alexander Axén blev förvånad.

– Då måste man få priset, säger han.

Allsvenskans stora pris dominerades av de svenska mästarna Djurgården där Marcus Danielson tog hem ”Årets försvarare” och ”Allsvenskans mest värdefulla spelare”.

Tankovic ratades

Men i kategorin årets mittfältare vann Malmö FF:s Anders Christiansen före AIK:s Sebastian Larsson och Hammarbys poängmaskin Muamer Tankovic.

– Jag blev förvånad. Han har haft en fantastisk säsong, han borde vunnit ett pris. Han blev landslagsman och är en profil i allsvenskan. Han förtjänar att vinna ett pris, säger lagkamraten Nikola Djurdjic om att ”Mujo” inte vann i kategorin ”Årets mittfältare”.

C More-experten Alexander Axén ger sin syn:

– Om man gör så mycket poäng på vänsteryttermittfält i en 4-2-3-1-formation, då måste man få priset ”Årets mittfältare” tycker jag. Det är otroligt starkt att ha de siffrorna och driva Hammarby så som Tankovic har gjort från en kant, säger han.

Axén: ”Det är knäckande”

Axén fortsätter:

– Tankovic är med i landslaget och han har fått en fin utveckling. Jag tycker att han har drivit laget och varit bra i försvarsspelet som han inte fått särskilt mycket beröm för. Jag tycker att Hammarbys vänsterback har varit svagast i laget, då har han ändå hjälpt honom och ändå gjort mycket mål. Jag tycker att ”Mujo” var värd priset. 

– Anders Christiansen är otroligt viktig för MFF, de har väldigt svårt utan honom. Sebastian Larsson jobbar också stenhårt, i slutändan blir det en smaksak. Men för mig, när det nästan bara är offensiva spelare uttagna i kategorierna, då tycker jag att den som gör mest poäng borde ha fått priset.

Tankovic lämnar galan prislös, vad tänker du om det?

– Det är knäckande förstås. Jag fattar det. Tankovic har haft ett fantastiskt år och varit bra under en lång tid. Att gå prislös, det känns inte bra.

Obehöriga äga ej tillträde: Här är Sveriges första gated community

Innanför muren på småländska idyllen: “Vill inte ha folk som kör in här”

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

Studien visar: Fel att gå 10 000 steg om dagen

Forskaren: ”Viktiga och bra resultat”