Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blev rasande – men bad laget om ursäkt

Pa Dibba avgjorde mot MFF. Foto: THERESE BACK/STELLA PICTURES
Hammarby vann mot Malmö med 3-2 på hemmaplan. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Pa Dibba var förbannad efter att ha petats i matchen mot Örebro senast. 

Men inför matchen mot MFF bad han sina lagkamrater om ursäkt och fick därför starta  mot Malmö FF - en match som han avgjorde. 

– Klart att ursäkten spelade jättemycket in, säger tränaren Stefan Billborn. 

Pa Dibba blev stor matchvinnare mot Sundsvall med sina tre mål och hyllades efter insatsen i 4-3-matchen i förra veckan.  Men i matchen efter, Örebro SK borta, var han petad då tränaren Stefan Billborn valde att satsa på Nikola Djurdjic ensam på topp i stället. 

Det gjorde Dibba förbannad och när han byttes in visade han tydligt att han var frustrerad och ledarstaben i Bajen var också besviken på hans inställning. 

Bad laget om ursäkt – fick starta

Men Pa Dibba bad om ursäkt inför laget i dagarna och fick därför starta mot Malmö FF. En match som han avgjorde med sitt 3-2-mål. 

- Du kan se när han kommer in mot Örebro att han är frustrerad när han spelar. Jag förklarade väldigt tydligt innan varför jag formerade laget som jag gjorde. På både gott och ont. 

- Ibland kan spelare passa in i mitt spelsystem och ibland får de höra att de inte passar in. På något sätt finns det en passion i det här också. Men det finns en gräns som man inte får gå över. 

- Men gjort är gjort och vi tittar framåt. Allt det här är utagerat. Det kan bara bli en stor grej om man inte kan reflektera över det när det har lagt sig. 

- Kan man reflektera över det då går vi ju därifrån som bättre människor allihopa, säger Billborn.  

Hur mycket spelade Dibbas ursäkt in i beslutet att han skulle starta mot MFF?

- Det är klart att den spelade jättemycket in så klart. Men ibland är man inte så mogen som tränare och ibland är man inte mogen som spelare. 

- Vi har högt till tak och jag tycker att jag har en bra dialog med spelarna. Men ibland vill man mycket och i takt att det går bra för oss får vi mer ögon på oss. 

- Då gäller det för oss ledare och spelare att hantera de här känslorna. Ibland blir det inte så rationellt.  

”Han var där varje pass”

Hammarbys huvudtränare hyllar sin anfallare som nu leder skytteligan i allsvenskan på sina sju mål. 

- Jag körde extra med några spelare i december och då är det alltid de unga spelarna som kommer. Men sedan kom Pa då också. Han var där varje pass. 

- Bara unga spelare och Pa Dibba. Han jobbade stenhårt och har fått bra fötter. Bättre kontroll på bollen och då kan han lyfta blicken ännu mer och få en lite bättre speluppfattning.

- Jag är jätteglad för Pa. Han är guld värd för oss med sin snabbhet. Han är snabb, men det som skiljer honom är att han är lika snabb i slutet av matchen som i minut tolv. 

- Vi är jätteglada att ha honom i vårt lag. Jag ser en stor framtid för honom här.  

Dibba bad truppen om ursäkt

Pa Dibba menar att han var besviken men att allt är utrett nu. Anfallaren var också strålande glad när han kom ut i den mixade zonen efter att ha avgjort mot MFF. 

- Jag var besviken över att jag var petad mot Örebro och jag var frustrerad. Men det ska inte gå ut över laget. Jag bad om ursäkt i tisdags till truppen. De hade förtjänat att jag skulle be dem om ursäkt. 

- Sedan var mitt mål nu att spela och jag fick spela, göra mål och målet tillägnar jag fansen. De är magiska som stöttar oss och mig hela tiden, säger han. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!