Foto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

Blåvitts ordförande lämnar sitt uppdrag

Publicerad

IFK Göteborgs klubbdirektör avgick förra veckan.

Nu drabbas klubben av ytterligare ett avhopp.

Ordförande Kent Olsson meddelar att han inte kommer att ställa upp för omval.

– Jag får inte livspusslet att räcka till med mitt civila arbete och familjeliv, säger han enligt klubbens hemsida.

Förväntningarna på IFK Göteborg var stora inför årets allsvenska säsong, efter den jättesatsning som klubben gjorde.

Men laget blev bara sjua, 20 poäng efter vinnaren Elfsborg.

Efter säsongen sker nu förändringar i klubbledningen.

Ställer inte upp för omval

Direktören Seppo Vaihela avgick förra veckan. Nu meddelas också att ordförande Kent Olsson kommer att lämna sin post.

Olsson har varit ordförande sedan 2009. Han kommer inte att ställa upp för omval i 2013.

– Jag får inte livspusslet att räcka till med mitt civila arbete och familjeliv, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

– Det har varit en fantastisk tid och jag är stolt över att ha fått vara med och få igenom många delar av den framtidsvision som dåvarande styrelsen 2006 fattade. Samtidigt innebär ett ordförandeskap i IFK Göteborg ett 100-procent engagemang och endast tack vare en stöttande familj och en förstående arbetsgivare har alla delar fungerat. Nu är det dags att betala tillbaka till dem och jag har meddelat valberedningen mitt beslut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag