Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåvitts miljonbud på norske mittfältaren

Elias Hagen.
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

GÖTEBORG. Blåvitt rustar inför 2023.

Nu uppger norska Nettavisen att klubben har lagt ett bud på 5 miljoner kronor på Bodö/Glimts mittfältare Elias Hagen, 22.

Sedan i maj har IFK Göteborg en norsk chefsscout vid namn Stig Torbjörnsen och för en månad sedan presenterade Blåvitt ett nyförvärv från just Norge: Anders Trondsen, 27, som närmast kommer från turkiska Trabzonspor.

Nu uppges klubben vara på jakt efter ytterligare en spelare från vårt västra grannland.

Enligt Nettavisen visar Blåvitt konkret intresse för Elias Hagen från sensationslaget Bodö/Glimt. Den norska tidningen skriver att IFK har lagt ett bud på 5 miljoner norska kronor, vilket motsvarar 5,1 miljoner svenska kronor, på mittfältaren.

Elias Hagen.
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Förpassades till bänken

Elias Hagen var ordinarie i Bodö/Glimt i början av den gångna säsongen, men när landslagsspelaren Patrick Berg, 25, överraskande flyttade hem till klubben i slutet av augusti hamnade han på avbytarbänken.

Tidigare i år skrev Hagen på ett nytt kontrakt, som sträcker sig över säsongen 2025, med Glimt och mycket pekade då på att han skulle vara den som klubben skulle satsa på som Bergs ersättare när denne blev såld till franska Lens. Men Berg återvände alltså till den norska klubben efter en kort och misslyckad tid i Frankrike, vilket förpassade Hagen till bänken.

På de elva sista matcherna fick han bara spela 37 minuter. 

Patrick Berg.
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

U21-landskamp på meritlistan

Totalt har Elias Hagen gjort 78 matcher för Bodö/Glimt och däribland nio matcher i fjolårets Conference League samt en match i Europa League den här hösten. 

Förra säsongen blev det två mål och sju assist på 33 matcher.

Han har även en U21-landskamp med Norge på meritlistan.

Det har funnits intresse för Hagen från flera håll, men enligt Nettavisen vill Bodö/Glimt helst inte sälja honom till en annan norsk klubb.