Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåvitts drag – värvar Suleiman Abdullahi från Union Berlin

Foto: ANNEGRET HILSE / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Oscar Vilhelmsson, 18, lämnar klubben inom kort. 

IFK Göteborg är redan på väg att göra klart med en ersättare: Suleiman Abdullahi, 25. 

Nigerianen tillhörde senast Union Berlin – och har precis börjat följa Blåvitt på Instagram. 

IFK Göteborgs nye chefsscout, norrmannen Stig Torbjörnsen, brukar lyfta fram Ishaq Abdulrazak och Samuel Adegbenro som han tog till IFK Norrköping som två av sina främsta fynd genom åren. Och den nigerianska duon har samma agent (Emefie Aneke Atta, baserad i Norge) som landsmannen Suleiman Abdullahi, som tidigare har representerat norska Viking. 

Den kraftfulle anfallaren har spelat i Tyskland sedan augusti 2018, först i andraligalaget Eintracht Braunschweig, sedan i kultklubben Union Berlin där han blev historisk när han sköt upp laget i Bundesliga för första gången någonsin med sitt avgörande mål i minut 90 inför säsongen 2019/20.

Därefter har det gått tyngre och han lånades ut till gamla klubben Eintracht Braunschweig 2020/2021 där det blev två mål på åtta starter och lika många inhopp. 25-åringen satt på bänken tre gånger i Union Berlin under den gångna, men har inte spelat någon tävlingsmatch sedan i maj 2021. 

 Den 30 juni går kontraktet med Union Berlin ut och redan nu står det klart att det inte blir någon förlängning.  

Mild: ”Inga kommentarer”

”Suleiman är för alltid ett namn i Unions historia tack vare sitt mål i play off-matchen mot VFB Stuttgart.”, skriver Union Berlin på sin hemsida i samband med beskedet att avtalet inte förlängs.  

Suleiman Abdullahi är alltså fri att hitta en ny arbetsgivare och kostar inget i övergångssumma. På Instagram är hans senast följda konto IFK Göteborg. 

Enligt Expressens uppgifter är förhandlingarna mellan parterna långt gångna och IFK Göteborgs förhoppning är att kunna presentera Suleiman Abdullahi inom kort. 

Chefsscouten Stig Torbjörnsen är fåordig: 

– Inga kommentarer. 

IFK Göteborg har sedan en tid tillbaka intensivt letat efter en anfallare som kan konkurrera om platsen bredvid Marcus Berg. Oscar Vilhelmsson kommer inom kort att säljas till en utländsk klubb om inget oförutsett inträffar. Nyligen var den 18-årige forwarden på besök hos Slavia Prag i Tjeckien och han uppvaktas också av de holländska klubbarna Vitesse och Groningen. De senaste dagarna har han tränat på egen hand bredvid sina lagkamrater på Kamratgården. 

Expressen har varit i kontakt med klubbdirektören Håkan Mild som inte vill lämna någon kommentar. 

Se även: Här spelar Frölunda fotboll med Blåvitt

Frölunda HC besökte Kamratgården för att spela fotboll med IFK Göteborg.