Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborgs besked: Oscar Wendt stannar

Oscar Wendt.
Foto: CRACCHIOLO / SHUTTERSTOCK
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Här är nästa kulturbärare som stannar i IFK Göteborg:

Oscar Wendt, 37, har förlängt sitt kontrakt över 2023.

– Jag ser en stor potential i vårt lag och vill hjälpa till att utveckla oss nästa år, säger han.

Häromdagen förlängde Sebastian Eriksson, 33, sitt kontrakt

Nu står det klart att även Oscar Wendt stannar i Blåvitt över nästa säsong.

– Jag vill ge något tillbaka till klubben och laget. Både på och vid sidan av planen. Om vi får ihop allt som jag hoppas kommer vi att få ett riktigt bra 2023, säger vänsterbacken till klubbens hemsida.

Wendt återvände till IFK Göteborg för två säsonger sedan och var gjuten i startelvan under den gångna säsongen när Blåvitt slutade åtta i allsvenskan.

– Vi behöver höja nivån på flera håll för att nå högre nästa säsong, och vi vet alla vad som krävs av oss, säger han.

”Kommer bidra på alla sätt”

2006 lämnade Oscar Wendt IFK Göteborg för FC Köpenhamn. Fem år senare skrev han på för Borussia Mönchengladbach där han spelade tills han återvände till Blåvitt.

Nu känner 37-åringen att han kan vara med och konkurrera på flera olika positioner kommande säsong. Blåvitt har sedan tidigare värvat den norske vänsterbacken Anders Trondsen, 27, och på positionen finns också talangen Alai Ghasem, 19.

– Vi har en bra bredd i truppen och lär fylla på med spets. För egen del kommer jag att bidra på alla sätt som behövs och där det behövs. Kraven är och ska vara höga, inte minst på de av oss som är mer rutinerade. Jag vill ta ett stort ansvar, bland annat för att lyfta många av våra unga spelare. Jag vill göra det genom att vara en pådrivare och en spelare som är med och ställer krav varje dag, i allt vi gör, säger Wendt.