Blåvitt presenterar tredje nyförvärvet – ivorian klar

Abundance Salaou.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Abundance Salaou.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har gjort klart med sommarens tredje nyförvärv.

Den 18-årige ivorianske mittfältaren Abundance Salaou är klar, bekräftar klubben.

– Det är en storklubb med väldigt bra förutsättningar, säger han till klubbens hemsida.

– Är du tillräckligt bra får du vara med och konkurrera direkt, säger Blåvitts klubbdirektör Håkan Mild till SportExpressen.

Efter torsdagens träningspass bekräftade Blåvitts tränare Mikael Stahre att Simon Thern riskerar att missa upp till sex veckor med en muskelskada i vänster lår. Samtidigt har två andra innermittfältare i Amir Al-Ammari och Filip Ambroz lånats ut – vilket har gjort lagets mittfält tunt.

Nu har IFK Göteborg förstärkt sitt innermittfält.

Under torsdagseftermiddagen bekräftade klubben att Abundance Salaou, 18, är klar för klubben på ett kontrakt över säsongen 2026.

Ivorianen provtränade med klubben under våren och har nu, när han slutligen har fyllt 18 år och får skriva på ett kontrakt, signerat för IFK Göteborg. Han kommer senast från den ivorianska klubben ASEC Mimosas.

– Det är en storklubb med väldigt bra förutsättningar. Det är en fantastisk möjlighet för mig att komma hit och jag ser fram emot att komma i gång, säger han till klubbens hemsida.

”En ganska allroud mittfältare”

Mikael Stahre säger så här om nyförvärvet:

– Han är en ganska allround mittfältare som har sina främsta styrkor i defensiven. Det är ett framtidsnamn som vi tror kommer gynnas mycket av förutsättningarna som finns hos oss.

IFK Göteborg meddelar att de har startat en process för att få till ett arbetstillstånd och hoppas ha ivorianen klar för spel inom de närmaste veckorna.

Sedan tidigare har IFK Göteborg värvat anfallarna Suleiman Abdullahi och Saidu Salisu under sommarets transferfönster.

Håkan Mild, klubbdirektör i IFK Göteborg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Mild: ”Mer en spelare på sikt”

IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild kommenterar värningen av Abundance Salaou.

Är Salaou en spelare som ska gå in och konkurrera om speltid direkt?

– Det är ju mer en spelare på sikt. Men absolut, är du tillräckligt bra får du vara med och konkurrera direkt, säger Mild till SportExpressen.

– Men det är en ung spelare som kommer från ASEC, så det är klart att det krävs en viss acklimatisering. Han har varit hos oss tidigare så han kan oss lite grann och vet vilka vi är, och vi vet vem han är.

Är detta ett nyförvärv som Stig Tornbjörnsen (Blåvitts chefsscout) ligger bakom?

– Nej, det är det inte. Det är Olle Sultan framför allt, från början. Sen har han varit här och provtränat och spelat lite matcher, säger Mild.

I och med skadan på Simon Thern samt utlåningarna av Al-Ammari och Ambroz kan det tyckas se tunt ut på Blåvitts mittfält. Håkan Mild håller inte med.

– Nej, vi har tillräckligt med spelare. Det beror lite på hur man spelar. Vi har Sebastian Eriksson och det finns andra alternativ. Men det blir en fråga för Micke (Stahre) som ansvarar för de bitarna.

Tittar ni på att värva någon mer spelare under sommarfönstret?

– Vi tittar alltid på spelare, sen om det blir något för vi se. Men det är inte omöjligt.

Härnäst väntar ett möte med Varberg på bortaplan för Blåvitt, på måndag klockan 19.00. Ett lag som IFK Göteborg har haft svårt för på senare tid – med två förluster och ett kryss på de senaste tre försöken.