Blåvitt-fansen krävde förklaring av Stahre

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Redan nedflyttningsklara Örebro tog säsongens andra hemmaseger när IFK Göteborg besegrades med 1–0. Shpetim Hasani nickade in segermålet vilket betydde att Örebro inte kan bli sist i allsvenskan.

Den tillresta IFK-klacken var inte alls nöjd och krävde förklaring.

– De var väldigt besvikna, sade IFK-tränaren Mikael Stahre lågmält.

IFK Göteborg hade med sig en stor klack till Örebro med tanke på matchens betydelse. Stora delar av klacken stod också kvar väldigt länge efter matchen och krävde svar av spelare och ledare. Lagkaptenen Tobias Hysén stod kvar längst och pratade med de irriterade supportrarna.

IFK-tränaren Mikael Stahre hann också växla några ord men var ganska fåordig.

– De var väldigt besvikna på vår insats. De blir väldigt besvikna när Göteborg förlorar och då spelar det ingen roll mot vilket lag det är. Vad som sades? Alla vet väl vad som sägs i såna lägen, sade Stahre.

Talande tystnad

Göteborg kunde ha avancerat ett par tabellplaceringar vid seger, nu blev det i stället mer salt i såren. Det var också väldigt tyst i Göteborgs omklädningsrum efter matchen, en talande tystnad. Sportchefen Håkan Mild såg allt annat än nöjd ut.

– Bittert, sade målvakten John Alvbåge som spelade med Örebro förra säsongen.

Örebros tränare Peo Ljung var mer uppåt efter segern. Han hade redan blicken fäst mot nästa säsong i superettan.

– Klart att vi vill komma tillbaka så snabbt som möjligt men det är besluten i vinter som bestämmer mycket om hur stor vår chans kommer att vara, sade Ljung.

– Vi kommer att banta truppen från mellan 23 och 25 utespelare som det var när jag kom, till mellan 17 och 19. Det finns väldigt mycket talang i truppen och jag vill att vi ska spetsa dessa ytterligare, vara mer effektiva i vårt arbete med talanger. Jag tycker också att vi har en gynnsam kontraktssituation, fortsatte Ljung.

Vill vara med

Örebros mittback Magnus Wikström har inget kontrakt för nästa säsong men vill gärna vara med och föra Örebro tillbaka.

– Så är det. Jag tycker det var glädjande att vi kunde vinna, senaste veckan har verkligen varit en prövning för hela truppen. Peo håller på att bygga något nytt och nu är det verkligen upp till var och en att visa att man vill vara med. Det tycker jag att vi visade i den här matchen, både individuellt och som lag, sade Wikström.

Örebro-IFK Göteborg 1-0 (1–0)

Örebro-IFK Göteborg 1-0 (1–0)
1–0 Shpetim Hasani (14).
Varningar, Örebro: Mohammed Saeid, Tomer Chencinski. IFK Göteborg: Stefan Selakovic.
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 2 811.
Örebro (4–4–2): Tomer Chencinski – Patrik Anttonen, Magnus Wikström, Christoffer Wiktorsson (Patrik Haginge 34), Samuel Wowoah – Daniel Bamberg, Emil Berger, Mohammed Saeid, Ahmed Yasin (Boris Lumbana 90) – Shpetim Hasani, Karl Holmberg (Valdet Rama 78).
IFK Göteborg (4–4–2): John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson – Stefan Selakovic (Nicklas Bärkroth 67), Nordin Gerzic (Philip Haglund 31), Jakob Johansson, Tobias Hysén – Robin Söder (David Moberg Karlsson 77), Hannes Stiller.