Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Billborns drag: Väljer att bänka superlöftet

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Hammarby siktar på första segern i årets allsvenska. 

Då ändrar Stefan Billborn om i startelvan. 

Om inget oförutsett händer timmarna fram till match går Dennis Widgren och Darijan Bojanic in från start - samtidigt som Mats Solheim och Kossounou Odilon petas. 

Hammarby har inlett allsvenskan med två oavgjorda matcher. I premiären mot Elfsborg borta tog laget ledningen genom Muamer Tankovic i den 17:e minuten. Men matchen slutade 1-1 efter att Bajens backlinje misslyckats med offsidefällan och Frederik Holst rann igenom och satte kvitteringen. 

I hemmapremiären mot Kalmar FF blev det också 1-1 efter att Nils Fröling gett Kalmar ledningen och Nikola Djurdjic kvitterat i den 67:e minuten. 

2-1 blev avblåst för offside 

Hammarby fick också ett mål avblåst för offside när Djurdjic trodde att han gjort 2-1. Reprisbilderna visade senare att det var ett korrekt domslut då det var offside. I de båda matcherna fick Hammarbys unge mittback Kossounou Odilon chansen. 18-åringen halkade vid Kalmar FF:s kvittering och hade en aningen svajig match mot Elfsborg. 

Odilon ser ut att petas 

Däremot var han en av de bästa spelarna i andra halvlek mot Kalmar FF. Men till matchen mot Helsingborg petas nu Odilon, enligt SportExpressens uppgifter. Om inget oförutsett inträffar timmarna fram till matchstart går Mads Fenger ner som mittback tillsammans med David Fällman, Darijan Bojanic tar platsen bredvid Jeppe Andersen på mittfältet och Dennis Widgren kommer in på vänsterbacken i stället för Mats Solheim, som spelade till vänster mot Kalmar FF. 

Tre poäng på två omgångar

Helsingborg har samlat ihop tre poäng på de två inledande omgångarna av allsvenskan. I premiären slog man sensationellt IFK Norrköping med 3-1 för att sedan förlora mot BK Häcken med 2-1. 

Matchen mellan Helsingborg och Hammarby börjar klockan 19.00

HAMMARBYS TROLIGA STARTELVA

Gianluca Curci 

---

Simon Sandberg 

Mads Fenger 

David Fällman 

Dennis Widgren 

---

Jeppe Andersen 

Darijan Bojanic 

---

Alexander Kacaniklic 

Nikola Djurdjic 

Muamer Tankovic 

-  

Vidar Kjartansson