Billborn slår tillbaka: ”Det vore tragiskt”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES

I veckan kom uppgifter om att Hammarbys tränare Stefan Billborn skulle få sparken. 

Uppgifter som senare dementerades av sportchef Jesper Jansson.

Nu slår Stefan Billborn tillbaka mot ryktet - och ger en känga till medierna.  

– Det finns folk, även utanför ett fotbollslag, som har sin agenda som de driver, säger Stefan Billborn enligt Fotbollskanalen

Ett topptippat Hammarby ligger åtta i allsvenskan när laget kliver in i finalen av svenska cupen mot BK Häcken. 

Under veckan avslöjade Aftonbladet om att tränare Stefan Billborn skulle få sparken. Något som dementerades av Hammarbys sportchef Jesper Jansson som försäkrade Billborn om att han inte skulle få sparken.

Billborns känga till medierna

Under lördagen gav Billborn sin syn på ryktet och passade på att ge en känga till medierna och mot vad han menar handlar om dålig källkritik. 

– Det finns folk, även utanför ett fotbollslag, som har sin agenda som de driver. Ibland så kanske man undrar hur mycket man måste agna med för att folk ska hugga på det. Det är väl mer det, säger Billborn, enligt Fotbollskanalen. 

Han forsätter: 

 – Ibland blir man lite fascinerad över att man sväljer det med hull och hår. Vad är effekten om man får rubriker och alla andra hänger på? Då är det ju bra att göra det då. Man har ju sitt jobb att göra och det har ni (medierna) också.

”Det vore fantastiskt”

Billborn tror inte att hans framtid i klubben avgörs av utfallet i cupfinalen. 

– Om det vore så vore det tragiskt. Men det är inte jag som tar beslut om sådant där, det är styrelsen som måste göra det, säger han till Fotbollskanalen. 

Däremot så hymlar han inte med att han en seger skulle ge Hammarby en positiv känsla inför hösten. 

– Det vore fantastiskt. Framför allt att få leverera det till supportrarna, det är väl det som är det absolut viktigaste, säger han.