Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Billborn: ”Det skulle vara dumt att inte göra det”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

SportExpressen rapporterade i december att Stefan Billborn får förlängt kontrakt med Hammarby.

Nu har den allsvenska klubben bekräftat att både Billborn och Joachim Björklund stannar till och med säsongen 2022.

Stefan Billborn och Joachim Björklund har varit tränare för Hammarby sedan två säsonger tillbaka.

Nu bekräftar klubben att tränarduon stannar till och med säsongen 2022.

– Vi är väldigt nöjda med att ha fått till den här överenskommelsen och att vi får behålla Stefan och Jocke i ytterligare ett par år. Både vi från klubben och tränarna själva upplever att vi har något spännande på gång, men att vi är långt ifrån klara. Nu ser vi fram emot att utveckla vårt spel ytterligare och se hur långt det kommer att räcka, både i Allsvenskan och i Europa, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund i ett pressmeddelande.

Stefan Billborn: ”Det skulle vara dumt”

Stefan Billborn tog över som huvudtränare inför säsongen 2018 efter ett år som assisterande tränare och fick kort därefter sällskap av Joachim Björklund som assisterande.

– Vi jobbar egentligen bara fortfarande med baserna av det vi vill göra, vilket gör att vi ser en stor utvecklingspotential och det skulle vara dumt att inte förlänga kontraktet. Jocke och jag har en bra relation, och han utvecklar mig inte bara som fotbollstränare utan även som människa, säger Billborn.

Även Björklund ser fram att få fortsätta sitt samarbete med både Billborn och Hammarby.

– Det känns naturligtvis väldigt kul och inspirerande att klubben vill ha oss här i ytterligare tre år, och vi får fortsätta på den här resan som egentligen bara har börjat. Det har funkat klockrent de här två åren. Jag lär mig något nytt av Stefan varje dag, och det känns som vårt samarbete också bara börjat, säger han.