Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Billborn: ”Är en jäkla lurig fotbollsspelare”

Stefan Billborn Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Rasmus Jönsson Foto: BILDBYRÅN

Hammarby jagar sin första seger borta mot Helsingborg.

Då varnar Darijan Bojanic för sin förre lagkamrat Rasmus Jönsson.

– Han är väldigt hal och svår att få tag i, säger han.

Stefan Billborn instämmer:

– Det är en jäkla lurig fotbollsspelare.

Hammarby jagar sin första seger i allsvenskan borta mot Helsingborg på Olympia efter två raka oavgjorda matcher mot Elfsborg och Kalmar FF.

Trots 1-1 mot Kalmar tycker Stefan Billborn att man lämnade matchen med en positiv känsla då spelet flöt på betydligt bättre än i premiären.

– Jag tycker vi är riktigt bra stora delar av matchen, vi borde ha gjort ett par mål till. Vi börjar se ut lite som förra året. Man kan säga att man väljer att försvara sig så lågt men jag tror inte att Kalmar hade så många val. Det är målen som saknas och vi skapar jättemycket chanser, säger Billborn.

Nikola Djurdjic noterades för Hammarbys mål mot Kalmar och Vidar Örn Kjartansson hade mängder med lägen, men fick lämna matchen mållös.

– Vidar bidrar med tyngd, däremot borde vi sätta in mer bollar och komma runt ännu mer på kanterna. Då blir det jobbigare för motståndarna också, fortsätter vi att sätta upp honom i lägen så kommer målen, säger Hammarbytränaren.

Darijan Bojanic varnar för Jönsson

Nu åker Hammarby till Olympia för att ta sig an nykomlingarna Helsingborg som inlett med en seger och en oavgjord. Vinsten kom på hemmaplan mot IFK Norrköping i premiären där Rasmus Jönsson imponerade stort.

Rasmus Jönsson slår in 2-1 mot IFK Norrköping. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Darijan Bojanic, som spelade med Jönsson i fjol i superettan, menar att Bajen måste vara vaksamma när anfallaren får bollen.

– Det är en väldigt duktig spelare, han är väldigt hal och svår att få tag i, dessutom väldigt duktig med bollen, säger Bojanic som tror att Helsingborg vill äga matchen.

– Det blir tufft. Helsingborg är bra och starka på hemmaplan, sedan är de vana vid naturgräs också, det är väl inte alla hos oss. Det är mycket konstgräs hos oss, men jag tror att vi kan göra det bra. Det är en stor plan och det kan nog passa vårt spel. Jag tror att de vågar kliva högt på oss, de vill äga och vinna sina hemmamatcher.

Hur trivs du ute till vänster på mittfältet?

– Jag känner att jag börjar komma in i det mer och mer, jag är ändå ny och det får ta den tid det tar. Jag försöker göra mitt bästa hela tiden.

Billborn om Jönsson: ”Jäkla lurig spelare”

Stefan Billborn vill inte avslöja hur man ska hantera Rasmus Jönsson och övriga offensiva spelare i Helsingborg, men betonar att man kommer spela sitt eget spel.

– Jönsson är en jätteduktig spelare. Han är irrationell, långa stunder kan det se ut som att han är ofarlig men så bara glider han förbi. Han har ett speciellt rörelseschema, det är en jäkla lurig fotbollsspelare, säger Billborn.

– Det kommer bli en tuff match för oss men vi åker dit fulla med tillförsikt och vill vinna matchen. Vi spelar inte annorlunda bara för att vi är på bortaplan. Vi måste ha fart på bollen och spela aggressivt högt upp.