Hammarby bekräftar: Kjartansson helt klar

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Vidar Örn Kjartansson är klar för Hammarby. 

Anfallaren som även ryktats till Djurgården lånas in till klubben. 

Det bekräftas på Hammarbys hemsida. 

– Vi kände att vi behövde spetsa till konkurrensen på anfallssidan, säger Jesper Jansson på Hammarbys hemsida.  

Den tidigare Malmö FF-spelaren Vidar Örn Kjartansson kommer att lånas in till Hammarby fram till den 15 juli. Det bekräftar Hammarby på deras hemsida. 

– Vi kände att vi behövde spetsa till konkurrensen på anfallssidan, och det gör vi verkligen genom att ta in Kjartansson. Det är en dokumenterat notorisk målskytt, en fullfjädrad nummer 9 som vi kommer ha stor nytta av under våren, säger Jesper Jansson på deras hemsida.  

På sajten Fotbolti.net läckte det läckt ut en bild på den isländske anfallaren i Hammarby-tröja där hans agent bekräftade övergången. 

Och nu är Kjartansson även bekräftad av Hammarby själva. 

I hans tidigare allsvenska sejour gjorde han 14 mål på 19 allsvenska matcher för Malmö FF 2016. 

Kjartansson kommer närmast från spel i ryska klubben Rostov. Där har han dock inte gjort några större avtryck. Han har mestadels fått sitta på bänken och agerat inhoppare. Och på åtta ligamatcher har Kjartansson inte lyckats gjort något mål. 

SportExpressen har tidigare skrivit om att även Djurgården har visat intresse för anfallaren och för en vecka sedan bekräftade anfallaren att den ryska klubben fått in låneerbjudanden från tre länder. Sverige, Kazakstan och USA. Kjartansson valde alltså bort konkurrenten Djurgården och till slut föll valet på Hammarby. 

Kjartansson tog till och med plats i Hammarbys startelva i deras träningsmatch mot Linköping City under måndagseftermiddagen. Matchen slutade 2-2, islänningen lämnade planen mållös.