Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Ulvestad lämnar Djurgården

Foto: BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Fredrik Ulvestad, 28, lämnar Djurgården efter säsongen.

På söndag gör norrmannen sin sista match.

– Jag kanske kommer tillbaka till Djurgården en dag, säger han.

Fredrik Ulvestad är poängbäst i Djurgården den här säsongen med sina elva mål och två assist på 26 matcher. Det råder ingen tvekan om att han varit en nyckel för laget. Men efter säsongen löper 28-åringens kontrakt ut och det är ingen hemlighet att Ulvestad vill testa sina vingar utomlands en gång till. 

Intresse har det funnits gott om under säsongen, från både Toulouse och turkiska klubbar, men Djurgården har hållit hårt i sin mittfältare. På söndag tar Djurgården emot Varberg i allsvenskans sista omgång - och då gör Ulvestad sin sista match i klubben.

– Jag vill spela på den högsta nivån och vi får se helt enkelt vad som händer. Jag kanske kommer tillbaka till Djurgården en dag också, vem vet, men Djurgården vet vart jag står och vice versa, säger 28-åringen till SportExpressen.

Är det jobbigt att inte veta vad som väntar härnäst?

– Ja, det är alltid jobbigt att inte veta vad som händer i framtiden. Det är lite osäkert men jag har ganska bra koll. Vi får se vad som dyker upp och jag är avslappnad.

Har du mycket att ta ställning till?

– Jag vill vänta med den sista matchen och sedan får vi se vad som dyker upp sedan tar jag ett val.

Hur skulle du sammanfatta din tid i Djurgården?

– Det har varit en fantastisk tid. Under min tid har vi varit den framgångsrikaste klubben med två titlar. Vi är ändå klubben i Sverige med två titlar vilket gör mig stolt över vad vi uppnått den här tiden, säger han.

”Blivit kär i Djurgården”

Fredrik Ulvestad tystnar och tittar upp mot Sofialäktaren från vår intervjuposition på innerplanen på Tele 2 arena innan han fortsätter.

– Jag har blivit kär i Djurgården och Stockholm är en jättefin stad. Det har varit en fantastisk tid. Människorna och supportrarna i klubben är fantastiska. Jag har känt mig välkommen från dag ett. Det är mycket kärlek från alla och det har varit en fin tid.

Vad säger du om din säsong i stort?

– Jag har gjort mycket poäng och gör alltid mitt bästa för laget. Tyvärr är vi inte så högt upp i tabellen som vi vill vara. Det har varit en del straffmål för min del men jag vet att jag har det i mig. Jag har gjort mycket mål innan i Norge så det är kul att jag bidragit till Djurgården också.

Tidigare har Djurgården haft Europaplatsen i egna händer men efter förlusten senast mot Mjällby behöver resultaten gå Blårändernas väg på söndag för att nå en tredjeplats. BK Häcken gästar Kalmar FF och IFK Norrköping tar emot Helsingborg.

I dagsläget har Djurgården tre poäng till Häcken och en till Peking.

– Vi vill avsluta säsongen bra för senaste förlusten var tung. Det finns fortfarande en teoretisk chans att nå tredjeplatsen så vi måste göra vårt jobb på söndag.

Varför har det varit upp och ner?

– Det är svårt att veta. Hade vi vetat det skulle vi nog rättat till det ganska snabbt. Jag vet inte. Vi kämpar på och alla gör sitt bästa men det går inte alltid vägen. Tyvärr har det varit upp och ned i år men vi satsar på att göra en bra sista match. 

– Det hade betytt jättemycket att ta en Europaplats. Det är roligt att spela matcherna och det betyder en hel del ekonomiskt också. Vi har satt oss själva i en dålig sits nu inför sista men vi ska göra vårt sedan får vi se hur det går i de andra matcherna.