Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Beskedet: Mellberg får träna BP i allsvenskan

Publicerad

Olof Mellberg får fortsätta träna Brommapojkarna.

Hans tränardispens för allsvenskan 2018 är beviljad.

BP:s klubbdirektör Henrik Nilsson bekräftar uppgifterna i Fotbollskanalen.

- Vi har fått besked om att vi har en möjlighet att kontraktera Olof som huvudtränare inför nästa år, säger han till Fotbollskanalen.

Brommapojkarna har under Olof Mellbergs ledning gjort en succésäsong det här året och det har tagit klubben till spel i allsvenskan.

Det fanns bara ett problem – Mellberg har inte tränarutbildning för varken superettan eller allsvenskan.

Under 2017 har han haft dispens från förbundet, en förutsättning för att få fortsätta även nästa år. Nu är det alltså klart att Mellberg får dispensen beviljad och är fri att fortsätta som tränare i BP, enligt Fotbollskanalen.

"Elitlicenskravet avseende huvudtränare för IF Brommapojkarna har ansetts uppfyllt med hänvisning till särskilda skäl." skriver SvFF på sin hemsida under måndagen.

"Jag hinner inte gå klart"

Mellberg läser utbildningarna men har gjort klart att han inte hinner bli färdig i tid.

– Jag läser utbildningarna redan nu. Men jag hinner inte gå klart. Utbildningarna är bra, och det finns massor av lära. Jag har full respekt för beslutet som tas. Vi har bollat över frågan till dem, har han tidigare sagt till SportExpressen.

Det blev klart att BP tar sig till allsvenskan när de besegrade Dalkurd den 24 oktober.

Efter slutsignalen utbröt ett stort segerjubel och mitt bland glädjescenerna fångades Olof Mellberg av SportExpressen för att ta tempen på jublet.

– Det är mycket känslor. Jag kände att det kom krypandes på en sista minuterna, när jag kände att det kunde gå vägen. Då var det känslosamt. Det här är fantastiskt. Såna här tillfällen är stora, jag var med Villarreal när vi kom upp och gick upp till La Liga. Det är ett långtidsarbete som samlas vid ett kort ögonblick. Det är känslosamt, sa  Mellberg efter matchen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag