Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Mellberg får träna BP i allsvenskan

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Olof Mellberg får fortsätta träna Brommapojkarna.

Hans tränardispens för allsvenskan 2018 är beviljad.

BP:s klubbdirektör Henrik Nilsson bekräftar uppgifterna i Fotbollskanalen.

- Vi har fått besked om att vi har en möjlighet att kontraktera Olof som huvudtränare inför nästa år, säger han till Fotbollskanalen.

Brommapojkarna har under Olof Mellbergs ledning gjort en succésäsong det här året och det har tagit klubben till spel i allsvenskan.

Det fanns bara ett problem – Mellberg har inte tränarutbildning för varken superettan eller allsvenskan.

Under 2017 har han haft dispens från förbundet, en förutsättning för att få fortsätta även nästa år. Nu är det alltså klart att Mellberg får dispensen beviljad och är fri att fortsätta som tränare i BP, enligt Fotbollskanalen.

"Elitlicenskravet avseende huvudtränare för IF Brommapojkarna har ansetts uppfyllt med hänvisning till särskilda skäl." skriver SvFF på sin hemsida under måndagen.

"Jag hinner inte gå klart"

Mellberg läser utbildningarna men har gjort klart att han inte hinner bli färdig i tid.

– Jag läser utbildningarna redan nu. Men jag hinner inte gå klart. Utbildningarna är bra, och det finns massor av lära. Jag har full respekt för beslutet som tas. Vi har bollat över frågan till dem, har han tidigare sagt till SportExpressen.

Det blev klart att BP tar sig till allsvenskan när de besegrade Dalkurd den 24 oktober.

Efter slutsignalen utbröt ett stort segerjubel och mitt bland glädjescenerna fångades Olof Mellberg av SportExpressen för att ta tempen på jublet.

– Det är mycket känslor. Jag kände att det kom krypandes på en sista minuterna, när jag kände att det kunde gå vägen. Då var det känslosamt. Det här är fantastiskt. Såna här tillfällen är stora, jag var med Villarreal när vi kom upp och gick upp till La Liga. Det är ett långtidsarbete som samlas vid ett kort ögonblick. Det är känslosamt, sa  Mellberg efter matchen.