Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Dalkurd Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNDalkurd Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Dalkurd Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Beskedet: Dalkurd flyttar till Uppsala

Publicerad
Uppdaterad

Nu är det klart, Dalkurd flyttar till Uppsala.

Enligt Dalarnas Tidningar är beslutet taget och spelarna är informerade.

Kommande säsongens matcher ska spelas i Västerås eller Gävle.

Senast i fredags rapporterades det att laget inte skulle flytta till Uppsala då det inte finns någon arena som håller allsvensk nivå i stan. Nu kommer beskedet – Uppsala blir Dalkurds nya hemort trots allt, enligt Dalarnas Tidningar. 

I väntan på att Nya studenternas IP blir klar kommer matcherna spelas antingen i Västerås som förstahandsval, eller Gävle om beskedet från Västerås skulle bli negativt, enligt DT.

Nya studenternas IP är planerad att vara färdigställd år 2021.

Konflikt med Borlänge

Succélaget Dalkurd har på tolv år klättrat från division 6 till allsvenskan.Direkt efter avancemanget till allsvenskan gick Dalkurds grundare och ordförande Ramazan Kizil ut hårt mot kommunpolitikerna i Borlänge.

– Vi kommer aldrig att skriva ett avtal med Leif Lindström (kommunalråd i Borlänge) om hur många år vi ska vara kvar i kommunen, sa han då.

Rykten om Dalkurds flytt till Uppsala har figurerat länge, och Uppsala kommun tog ram ett avtal där Sirius och Dalkurd skulle dela arena och träningsanläggning tills Nya studenternas IP stod klart.

I fredags uttalade sig Kizil om förslaget, då lät det inte som att en flytt till Uppsala var aktuell.

– Nästa år kommer vi inte att spela i Uppsala. I mars finns ingen arena i Uppsala som håller allsvensk nivå (har dispens från svenska fotbollförbundet, reds anm.). Vi måste hitta en arena för våra spelare och tränare där vi kan spela våra matcher. Vi kan inte säga till våra spelare och tränare att vi vann superettan, men vi kan inte spela i allsvenskan på grund av att vi inte har någon arena, sa ordföranden Ramazan Kizil till Upsala Nya Tidning.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag