Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Dalkurd flyttar till Uppsala

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Dalkurd Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Nu är det klart, Dalkurd flyttar till Uppsala.

Enligt Dalarnas Tidningar är beslutet taget och spelarna är informerade.

Kommande säsongens matcher ska spelas i Västerås eller Gävle.

Senast i fredags rapporterades det att laget inte skulle flytta till Uppsala då det inte finns någon arena som håller allsvensk nivå i stan. Nu kommer beskedet – Uppsala blir Dalkurds nya hemort trots allt, enligt Dalarnas Tidningar. 

I väntan på att Nya studenternas IP blir klar kommer matcherna spelas antingen i Västerås som förstahandsval, eller Gävle om beskedet från Västerås skulle bli negativt, enligt DT.

Nya studenternas IP är planerad att vara färdigställd år 2021.

Konflikt med Borlänge

Succélaget Dalkurd har på tolv år klättrat från division 6 till allsvenskan.Direkt efter avancemanget till allsvenskan gick Dalkurds grundare och ordförande Ramazan Kizil ut hårt mot kommunpolitikerna i Borlänge.

– Vi kommer aldrig att skriva ett avtal med Leif Lindström (kommunalråd i Borlänge) om hur många år vi ska vara kvar i kommunen, sa han då.

Rykten om Dalkurds flytt till Uppsala har figurerat länge, och Uppsala kommun tog ram ett avtal där Sirius och Dalkurd skulle dela arena och träningsanläggning tills Nya studenternas IP stod klart.

I fredags uttalade sig Kizil om förslaget, då lät det inte som att en flytt till Uppsala var aktuell.

– Nästa år kommer vi inte att spela i Uppsala. I mars finns ingen arena i Uppsala som håller allsvensk nivå (har dispens från svenska fotbollförbundet, reds anm.). Vi måste hitta en arena för våra spelare och tränare där vi kan spela våra matcher. Vi kan inte säga till våra spelare och tränare att vi vann superettan, men vi kan inte spela i allsvenskan på grund av att vi inte har någon arena, sa ordföranden Ramazan Kizil till Upsala Nya Tidning.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!