Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Bajens vd lämnar klubben

Henrik Kindlund lämnar Hammarby.
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarbys vd Henrik Kindlund har sagt upp sig.

Efter nästan nio år på posten lämnar han på grund av personliga skäl.

– Jag kommer inte säga så mycket mer än det som står på hemsidan just nu, säger ordförande Richard von Yxkull. 

Det var förra veckan Henrik Kindlund meddelade Bajen att han säger upp sig från sitt uppdrag som vd. Under måndagen gick klubben ut med beskedet att Kindlund slutar med omedelbar verkan.

”I torsdags förra veckan lämnade Hammarby Fotboll AB:s vd Henrik Kindlund in en skriftlig uppsägning. I samtal därefter angav han att han av personliga skäl lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.”, skriver Hammarby på sin hemsida.

Ordförande Richard von Yxkull tar över Kindlunds uppgifter tills vidare. Von Yxkull vill inte lämna några ytterligare kommentarer om avskedet.

– Jag ska tyvärr vara lite tråkig. Jag kommer inte säga så mycket mer än det som står på hemsidan just nu, det vill säga att Henrik har sagt upp sig av personliga skäl. Vi respekterar det och jag tar över hans operativa ansvar framåt. Det är tyvärr den kommentaren jag har, jag kommer inte kommentera eller svara på några andra frågor. Utan vi kommer bara säga det i det här läget, säger han.

Ingen plan för ersättare ännu

Du ersätter på kort sikt, var är planen på lång sikt?

– Så långt har vi inte kommit ännu. Henrik sa upp sig förra veckan och det här är så pass nytt för oss att jag går in och tar ansvaret tills vidare. Sen ska vi sätta oss ner i lugn och ro och se hur vi formera oss framåt.

Det här kommer en månad till seriepremiären, hur påverkar det klubben?

– Återigen jag har inga kommentarer till det. Det enda som jag kan kommentera är precis det som har hänt, Henrik har sagt upp sig och jag tar över. Jag är jättetråkig, jag har inte några andra kommentarer än det i det här läget.

Henrik Kindlund tog över som vd för Hammarby 2012 och var innan dess ideellt engagerad i klubben.