Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Allsvenskan startar i mitten av juni

Efter turerna med Folkhälsomyndigheten – Allsvenskan sparkar igång i mitten av juni. Det kommer att presenteras på en pressträff på fredagen kan SportExpressen avslöja.
AIK:s lagkapten Henok Goitom.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmö FF:s Isac Kiese Thelin och Anders Christiansen.
Foto: BILDBYRÅN
Statsepidemiolog Anders Tegnell.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är glädjebeskedet svensk fotboll väntat på. 

Enligt SportExpressens uppgifter får fotbollen i morgon grönt ljus att köra i gång i sommar – och därmed kommer allsvenskan att börja i mitten av juni. 

Det bekräftar flera källor för SportExpressen under torsdagen. 

Fotbollen har precis som övriga delar av samhället påverkats enormt av Corona-epidemin och den 19 mars togs beslutet att allsvenskan för herrar och damer skulle skjutas upp på obestämd tid. 

Sedan dess har det varit oklart när allsvenskan för både herrar och damer ska kunna komma i gång igen. 

En lösning är klar 

Men Svenska fotbollförbundet, Svensk elitfotboll och Rikidrottsförbundet har jobbat för att allsvenskan för herrar ska dra i gång den 14 juni. 

Efter flera möten med Folkhälsomyndigheten har flera olika lösningar diskuterats och enligt vad SportExpressen nu erfar är en lösning klar. Det kommer att ges positiva besked gällande fotbollen i morgon och det innebär att allsvenskan för herrar väntas dra i gång i mitten av juni. Även Superettan och Allsvenskan för damer kommer att spela sina första omgångar i juni där Damallsvenskan är tänkt att starta den 27-28 juni. 

Väntas bli officiellt i morgon 

Troligtvis spelas de första matcherna i Herrallsvenskan 13-14 juni och under dagen har Sef haft ett möte om att dra i gång Svenska cupens kvartsfinaler innan den allsvenska starten. En presskonferens väntas hållas klockan 08.30 under fredagen, där det positiva beskedet att fotbollen kommer i gång i sommar meddelas. Matcherna kommer precis som tidigare meddelats att spelas utan publik till en början. 

SportExpressen söker svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand för en kommentar.