Besard Sabovic återvänder till Djurgården

Besard Sabovic.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Djurgården förstärker sitt mittfält inför den allsvenska guldstriden.

Klubben bekräftar nu att man värvar Besard Sabovic efter att 24-åringen brutit sitt kontrakt med ryska Khimki – något som SportExpressen kunde avslöja under tisdagen. Kontraktet är skrivet på 2,5 år.

 – Jag känner mig väldigt taggad och glad, säger Sabovic på klubbens hemsida.

Besard Sabovic lämnade Djurgården under 2020 för spel i Mjällby, och har efter det representerat turkiska Kayserispor innan han lämnade för spel i ryska Khimki där han sedermera bröt sitt kontrakt.

Under tiden har mittfältaren hållit i gång träningen med Djurgården, och nu står det alltså klart:

24-åringen vänder återigen hem till Sverige och Djurgården för att ge truppen ytterligare spets inför den guldstrid som väntar under hösten. 

”Vill köra i gång så fort som möjligt”

Kontraktet är skrivet på 2,5 år, och Besard Sabovic ser med glädje på det som komma skall.

 – Jag känner mig väldigt taggad och glad. Jag har varit hemma i Stockholm ett tag, tränat med laget och har sett varje hemmamatch på plats och bortamatcherna på tv och tänkt att jag bara vill köra i gång så fort som möjligt, säger han på Djurgårdens hemsida.

Sabovic hyllades även av Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf på en presskonferens inför lagets returmöte mot rumänska Sepsi.

 – En bra kille som är en del av gruppen sen tidigare. Skicklig fotbollsspelare, en typ som kan spela på alla roller på mittfältet men är en naturlig balanserande mittfältare där vi kanske egentligen bara haft Rasmus Schüller tidigare, så vi får fler alternativ. En väldigt bra fotbollsspelare som utvecklats sen han var här förra vändan, säger Lagerlöf.

”Det lockar ju till sig en viss typ av folk – bör skötas snyggare”