Bojanic efter straffmissen: ”Vill inte kliva fram längre”

Foto: Discovery
Foto: Discovery
Foto: Discovery
Foto: Discovery
Foto: Discovery
Foto: Discovery
1 / 7

Darijan Bojanić bad Nahir Besara om att få ta Hammarbys straff mot AIK.

Efter missen ifrågasätter Bojanić sig själv som straffskytt.

– Jag vill inte kliva fram längre, säger han.

Hammarby hade möjligheten att utöka ledningen mot AIK till 3-1 när laget fick straff. Men Darijan Bojanić lyckades inte överlista Budimir Janošević i AIK:s mål och i stället kunde ”Gnaget” kvittera från straffpunkten tre minuter senare.

Efter matchen, som till sist slutade 3-3, avslöjar Nahir Besara att det var han som skulle ta hand om Bajens straff.

– Jag tänkte ta straffen, men vi har ingen rangordning så. Darijan frågade och det var inga problem. Ibland har man en känsla och den här gången släppte jag den. Det är inte Darijans fel att vi inte vinner, inte ens i närheten, det är en kollektiv miss kan man säga, säger han.

Tv-bilder visar hur Besara har tagit bollen innan straffen, och sen ger över den till Bojanić.

Hur kommer det sig att ni inte har en tydlig straffskytt?

– Bra fråga. Vanligtvis släpper jag alla straffar till Astrit (Selmani) när han är på planen. Han är bra på straffar, annars känner jag mig också bra på straff. Det var inte uttalat, men jag brukar ta straffarna när Astrit inte spelar.

Martí Cifuentes: ”Vill låta spelarna bestämma en del”

Är det en för eller nackdel med ett sådant system?

– Varken eller tycker jag. Enda nackdelen blir att, säg att det är bestämt att jag tar straffar, och missar straffen då är det ingens fel. Nu tog Darijan den, då säger folk ”Varför tog han den?”. Det blir bara teorier. Det är ingens fel. Han tog den nu, men missade. Thats it. Darijan är fortfarande allsvenskans bästa mittfältare.

Hammarbys tränare Martí Cifuentes menar att han litar på spelarna att bestämma själva.

– Vi har en rangordning men jag litar på spelarnas beslut. Om någon känner sig het, Darijan är på listan och är en bra skytt, så vill jag låta spelarna bestämma en del. Bojanić har förtroendet. Han kommer tillbaka starkare.

Bojanić: ”Vill inte kliva fram längre”

Darijan Bojanić är tacksam för Cifuentes stöd, men vill inte fortsätta lägga straffar.

– Det är skönt att han stöttar en. Men jag vill inte kliva fram längre, så känner jag nu i alla fall. Det kändes som att jag kunde döda matchen där, säger han.

Och menar att han inte har kylan.

– Jag borde nog inte göra det och borde inte vara den som lägger straffar. Det finns andra som kanske är lite mer kyliga än mig.

Bojanić berättar vidare om Nahir Besara stöd på planen:

– Han sa skit i det bara och släpp det men det är inte så jävla lätt att släppa.

– Det var en viktig match för dom och hade övertaget och en chans att döda det. När Besara gjorde 3-2 så släppte en klump i magen i och med att jag hade missat straffen. Sen ser jag inte hur de gjorde 3-3 och då kom klumpen tillbaka.