Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Förstår att jag alltid kopplas till Hammarby”

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nahir Besara var nära att lämna Örebro SK redan i somras - men blev kvar.

Nu berättar stjärnan för SportExpressen att han lämnar klubben.

Samtidigt sonderar han sina alternativ inför nästa klubbval.

– Jag blir inte kvar i Örebro, säger Besara.

Och så kommenterar han Hammarby-ryktena.

– Jag förstår att jag alltid kommer kopplas till Hammarby.

Nahir Besara har spelat i Örebro SK sedan säsongen 2016 och varit en bärande spelare för ÖSK i tre säsonger. Under 2018 har mittfältaren suttit på ett utgående avtal och redan i somras var Besara nära att lämna för spel i Qatar.

Men någon övergång blev aldrig av den gången eftersom att Örebro SK stoppat en affär trots att Besara själv satt på ett flyg på väg till Qatar för att slutföra affären.

Nahir Besara lämnar Örebro SK

Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för Besara i ÖSK. 

För SportExpressen bekräftar mittfältaren att han lämnar och han har redan nu börjat sondera sina alternativ efter nya klubbar.

– Jag blir inte kvar i Örebro. Jag är som alla andra människor just nu och letar efter ett nytt jobb. Jag har haft en del erbjudanden som jag tackat nej till, men jag vill inte stressa fram något beslut. Det får ta den tid det behövs. När jag väl hittar något så kommer jag skriva på för en ny klubb, säger Nahir Besara och fortsätter:

– Jag har sagt att jag lämnat, tagit mina grejer och sagt hej då. 

Hur känns det att lämna klubben?

– Jag vill ta nästa steg hela tiden och det är väl det jag velat göra. Jag fick ta ett steg tillbaka för att ta två fram, och jag känner att jag gjort det nu. Jag lämnar som en mycket bättre fotbollsspelare och person. Jag har Örebro SK att tacka för mycket och det har varit en jättefin tid för mig.

Nahir Besara: "Ser inte riktigt ambitionerna"

Varför valde du att lämna ÖSK?

– Grejen är att jag gillar Örebro verkligen. Men jag ser inte de riktiga ambitionerna. Ska jag spela i Sverige vill jag vinna SM-guld och jag ser inte att Örebro kan vinna det just nu. Jag har inte många år heller på mig och satsa. Det hade mest med ambitionerna att göra. Frågar du spelarna och ledarna i ÖSK så känner de att man ska vinna varje match, men jag saknade den där riktiga satsningen uppifrån. Just nu känns det så. Jag gillar verkligen ledarstaben och spelarna men jag tror fortfarande inte att det räcker till.

Vad är nästa naturliga steg?

– Jag håller alla dörrar öppna. Erbjudandet måste vara bra för mig, både sett till utmaningen och även det ekonomiska. Jag måste hitta något bra och det kan vara i Sverige och utomlands.

Örebro SK slutade på en nionde plats i årets allsvenska och för Besaras del blev det fem mål och åtta assist. Överlag är han nöjd med året och prestationerna.

– Själva året har varit så där. Vi började säsongen jävligt bra men sedan fick vi en liten dipp, men på slutet lyckades vi komma tillbaka. Det har varit upp och ner. Om vi hade lyckats hitta en stabilitet i våra prestationer så hade det varit bra. 

– Tyvärr kunde vi varit skitbra ena matchen för att sedan vara skitdåliga i nästa. Vi brast där, men annars har året varit helt okej. Vi har tagit ett par steg i vår utveckling som lag och nu får de andra tar över nu när man själv har lämnat, säger han.

Nahir Besara i Örebro-tröjan.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Hur nöjd är du med din egen säsong?

– Grejen var att jag spelade lite annorlunda i år jämfört med förra säsongen. I år har jag spelat till vänster och fått försvara lite längre ned i planen jämfört med förra året. Jag är ändå nöjd för att jag lärde mig jävligt mycket i år som jag kunde använda ute på planen. Det känns som att jag tagit steg i min utveckling och det är det viktigaste. Lär man sig något nytt har året varit bra.

Vilka delar av ditt spel känner du att du har utvecklat?

– Det är svårt att jämföra. Det är mer hur jag tänker ute på planen och saker jag gör och inte gör. Positioner på planen när man har bollen och inte har bollen, den biten jag utvecklat mest är det taktiska. Jag fick ta jättemycket ansvar i år, och det var det Axel Kjäll ville, vilket kändes kul. Jag fick vara med och tycka till och Axel gav mig en frihet som jag tyckte var bra. Jag har lärt mig väldigt mycket.

Besara kommenterar Hammarby-ryktena

Det går inte att blunda för det, men det ryktas alltid om Hammarby för din del. Vad kan du säga om ryktena? Lockar det att återvända till Bajen?

– Självklart lockar det. Hammarby är en storklubb och jag har varit där tidigare, tiden var jättefin och det känns som att vi har en ömsesidig känsla för varandra. Men jag har inte haft någon kontakt med Hammarby, just nu är det bara rykten. Jag vill inte krossa fansens drömmar, men jag har inte haft någon kontakt med dem. Folk har skrivit till mig att de sett mig på olika ställen, men man ska inte tro på allt. 

Har Hammarby visat intresse för dig?

– Inte nu i alla fall. Inte vad jag vet. Vad ska man säga, jag förstår att jag alltid kommer kopplas till Hammarby för att det gick bra när jag var där. Jag var omtyckt och tycker om klubben. Jag förstår hur folk resonerar.

Fanns det kontakt i somras?

– Vi har haft kontakt någon gång det här året. Jag känner fortfarande folk i klubben och som jobbar högre upp. Jag har haft kontakt med många. Om man kommenterar någon Hammarbyspelares bild på Instagram så tror folk att man ska till Bajen direkt. Jag har ju vänner där fortfarande så det är lätt att folk tror något annat.

Vad har du haft för anbud nu?

– Bara utländska klubbar. Inga svenska klubbar.

Hur länge vågar du vänta?

– Jag känner att jag kan vänta hur länge som helst. Jag har ingen stress. Det ska vara något bra och matcha mina kriterier.