Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hoppas på det bästa fortfarande”

Framtiden osäker för Erik Berg.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

I förra veckan kunde SportExpressen avslöja att Erik Berg och Djurgården är nära att gå skilda vägar. 

Nu kommenterar 32-åringen uppgifterna för första gången. 

– Jag kör vidare med min rehabplan. Jag hoppas på det bästa fortfarande. Men mentalt är det förstås jobbigt med allt fram och tillbaka hela tiden, säger han till Aftonbladet

Erik Berg, då Johansson, kom till Djurgården 2018 efter en succéartad tid bakom sig i FC Köpenhamn. Berg gjorde 11 matcher 2019 och var en bidragande orsak till att Blåränderna tog SM-guld samma år. Däremot missade Berg hela andra halvan av säsongen 2019 på grund av en knäskada. Redan då var det tal om att Berg inte skulle kunna spela något mer, men han kämpade sig tillbaka, men missade återigen mycket av säsongen 2020.

2021 fortsätter i skadornas tecken och när Djurgården samlades i Grisslehamn för träningsläger var Berg inte med. 

Erik Berg om uppgifterna att han ska bryta med DIF

Enligt SportExpressens uppgifter är Berg, som skrev på ett kontrakt över 4,5 år när han kom 2018, och Djurgården nära att gå skilda vägar och skador kan nu tvinga den förre landslagsmannen att lägga av med fotbollen helt.   

För Aftonbladet kommenterar Berg uppgifterna för första gången. 

– Det är inga beslut som är tagna, som sagt. Jag kör vidare med min rehabplan. Jag hoppas på det bästa fortfarande. Men mentalt är det förstås jobbigt med allt fram och tillbaka hela tiden. Rehab, matcher, rehab, matcher. Och så massa rehab. Det är inte kul. Självklart har jag funderat på framtiden, det är inte så konstigt, säger han. 

Erik Berg: ”Är uppe i rehabarbetet”

Berg fortsätter:

– Jag är mitt uppe i rehabarbetet. Precis som jag varit de senaste åren. Jag vill betona att inget beslut är taget än. Jag har inte bestämt mig för att avsluta karriären. Däremot har jag en dialog med Djurgården. Vi får se hur det blir framöver.

Djurgården inleder tävlingssäsongen med cupmatch mot Brage på söndag den 21 februari.