Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Belönas med ett nytt kontrakt efter succén

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby var med och slogs om SM-guldet in i det sista - och Bajen säkrade också spel i Europa League-kvalet i och med tredjeplatsen i allsvenskan 2019. 

Nu belönas huvudtränaren Stefan Billborn med ett nytt kontrakt. 

Parterna är nära att komma överens om en förlängning. 

- Vi har haft två möten och de skulle mejla ut ett kontraktsförslag, säger Billborn. 

I januari 2018 tog Stefan Billborn över som ny huvudtränare i Hammarby. Detta efter att ha varit assisterande tränare till sparkade dansken Jakob Michelsen. 

Innan dess hade 47-åringen varit såväl assisterande som huvudtränare i Brommapojkarna och även varit huvudtränare för Hammarbys juniorlag. 

Billborn tog den här säsongen, tillsammans med assisterande tränaren Joachim Björklund, Bajen till en tredjeplats. Klubben var också med och slogs om SM-guldet in i det sista, men fick ge sig mot guldvinnarna Djurgården och tvåan MFF. 

Belönas med nytt kontrakt

Tredjeplatsen innebär att Hammarby kommer att kvala till Europa League kommande säsong. Nu belönas också Stefan Billborn med ett nytt kontrakt. 

Parterna är nära att komma överens och händer inget oförutsett skriver han under förlängningen. 

- Det jag kan säga är att vi haft två möten och har haft bra samtal. På det senaste mötet jag hade med vd Henrik Kindlund ritade han upp kronor och ören på en whiteboard kan man säga. Sedan sa de att de skulle mejla ett kontraktsförslag. 

- Men jag har inte fått det ännu, säger han. 

Hur ser du på att klubben vill förlänga med dig?

- Det är positivt och jag trivs väldigt bra i Hammarby. Det är väl någon form av förtroendegrej att de vill skriva ett nytt kontrakt. 

- Men jag har som sagt inte skrivit på något ännu. 

Men man kan säga att du är nära att skriva på?

- Ja, det kan man nog göra. 

I januari 2018 skrev Billborn på ett treårsavtal med Hammarby.