Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat: Magnus Eriksson till MLS

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

SportExpressen har tidigare avslöjat att Djurgården säljer Magnus Eriksson för drygt 12 miljoner kronor till MLS-klubben San José Earthquakes.

Nu bekräftar Djurgården att spelaren reser till USA.

– Vi har gett Magnus tillåtelse att resa till San Jose för att träffa klubben och genomgå läkarundersökning, säger sportchefen Bosse Andersson.

SportExpressen avslöjade San Josés Earthqaukes intresse för Magnus Eriksson redan den 28 november. Och i fredags kunde SportExpressen släppa nya uppgifter som gjorde gällande att klubben var överens med San Jose Earthquakes om en övergångssumma på omkring 12 miljoner kronor. 

Uppgifterna gjorde också gällande att Eriksson skulle resa över till Kalifornien i dagarna för att skriva på kontraktet och att det mesta pekade på att övergången skulle vara i hamn innan julhelgen.

Djurgården bekräftar - Eriksson reser till USA

Nu bekräftas uppgifterna av Djurgården som i ett pressmeddelande skriver att klubben gett Magnus Eriksson tillåtelse att resa över till USA för att träffa klubben och genomföra läkarundersökningar.

– Vi har gett Magnus tillåtelse att resa till San Jose för att träffa klubben och genomgå läkarundersökning. Med anledning av att det snart är jul och att Magnus är uttagen till landslaget 2-12 januari så har vi gett honom en möjlighet att få träffa San José Earthquakes nu i veckan utan att vi har en slutgiltig överenskommelse mellan klubbarna, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.