Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Kujovic är klar för belgiska Gent

Kujovic lämnar IFK Norrköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN
Emir Kujovic. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Emir Kujovic är klar för KAA Gent.

Under lördagen bekräftades SportExpressens avslöjande om att den allsvenske skyttekungen lämnar IFK Norrköping.

Kontraktet är på tre år och han lämnar därmed de regerande svenska mästarna.

  – Emir kommer till en klubb som satsar, säger hans agent Patrick Mörk.

– IFK vill tacka Emir för allt han har gjort och bidragit med i klubben. Han lämnar ett bra arv efter sig och vi önskar honom stort lycka till i sin framtida karriär, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson i ett pressmeddelande.

Det var i går som SportExpressen kunde avslöja att IFK Norrköpings anfallsstjärna Emir Kujovic lämnar klubben för spel med belgiska KAA Gent.

Under lördagsmorgonen bekräftade också klubbarna nyheten och Kujovic kommer alltså inte att vara med i matchen mot Djurgården klockan 16.00 i dag. Kontraktet är på tre år.

– IFK vill tacka Emir för allt han har gjort och bidragit med i klubben. Han lämnar ett bra arv efter sig och vi önskar honom stort lycka till i sin framtida karriär, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson i ett pressmeddelande.

"Kommer till en klubb som satsar"

Förhandlingarna pågick sent i går natt i Belgien och blev klara några timmar efter Gents träningsmatch mot Olympiakos.

– Det sportsliga och att han får speltid har varit väldigt viktigt för Emir. Han får ett bra kontrakt i Belgien och kommer till en klubb som satsar. Allt det sista blev klart sent under fredagskvällen.

 

LÄS MER: Kristoffersson: "Valde karriären före cashen"

 

– Vi satt och förhandlade före, under och efter Gents träningsmatch mot Olympiakos och det sista detaljerna var väl klara vid 01.00-tiden, säger Kujovics agent Patrick Mörk.

"Kujovic ser det som en utmaning"

Hur ser du på Belgiska ligan och varför svenska spelare har haft så svårt att lyckas där?

  –Belgiska ligan är ett större steg. Till exempel så är ligan just nu mycket bättre än den holländska och det är hög nivå på fotbollen.

– Men det är väl som Emir sa i går dags att han visar att svenskar också kan lyckas i Belgien.

– Han ser det som en utmaning.

I Gent är den allsvenske skyttekungen tänkt att ersätta Laurent Depoitre som är högaktuell för en flytt till Premier League.

EM-svensken blir därmed ny lagkamrat med U21-landslagets förstemålvakt Jacob Rinne.

Enligt belgiska uppgifter till SportExpressen får IFK Norrköping omkring fem miljoner kronor för Kujovic. Detta då spelaren sedan tidigare hade en överenskommelse med klubben om att få lämna klubben om rätt anbud dök upp.

Senare på lördagsförmiddagen uttalade sig även Kujovic själv om övergången på sin Instagram.

"Vill tacka för den här tiden som jag haft i IFK Norrköping. 3 fantastiska år som toppades med SM-guld och skytteligavinst. Klubben har hjälpt mig och komma dit jag är idag och jag har hjälpt klubben att komma dit de är idag, och det är jag stolt över. Vill tacka alla tränare som jag haft, spelare som jag spelat med och alla fans som stöttat", skriver han.