Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Johnson lämnar Djurgården

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Foto: Patrik C Österberg / STELLA PICTURES

Sam Johnson lämnar Djurgården.

Målsprutan är klar för Wuhan Zall i kinesiska andraligan.

– Jag är väldigt glad för att få den här möjligheten, säger Johnson till Djurgårdens hemsida.

Den pålitlige målskyttens framtid har under den senaste tiden varit oklar, men nu står det alltså klart att det blir en flytt för anfallaren. Sam Johnson kom till Djurgården från IK Frej 2015 och gjorde direkt succé för Stockholmsklubben med 10 mål på 29 matcher. Under årets säsong har Liberianen ökat effektiviteten ytterligare och stått för 7 mål på 12 matcher. 23-åringen missade dock återstarten av Allsvenskan då han drabbats av malaria, men sjukdomen ska nu vara under kontroll.

"Ger oss ekonomiskt handlingsutrymme"

Spelarens framfart i Sverige har väckt intresse utomlands och nu är Johnson alltså klar för spel i Kina och Wuhan Zall. Att affären är positiv för Djurgården rent ekonomiskt är inget som sportchef Bosse Andersson sticker under stolen med.

– Det här är en väldigt bra affär för Djurgården och en viktig byggsten i vår framtida sportsliga utveckling. Den ger oss ekonomiskt och sportsligt handlingsutrymme och ökar möjligheter att lyckas med vår ambition om framtida Europaspel, säger Andersson till DIF:s hemsida.

Spel i andraligan

Den liberiske landslagsmannen byter i och med flytten spel i en förstaliga till en andraliga, men supportrar borde det finnas gott om då staden Wuhan har 10,6 miljoner invånare. Johnson är precis som Bosse Andersson också positiv till flytten.

– Jag är väldigt glad för att få den här möjligheten. Jag har haft en fantastisk utveckling som fotbollsspelare i Djurgården och jag vill tacka Pelle Olsson och Anders Johansson för det. Jag har fått ett stort Djurgårdshjärta under min tid i föreningen och jag vill även tacka Djurgården Fotboll, alla supportrar och hela Djurgårdsfamiljen, säger Sam Johnson.

Inte första Kina-transfern

Det är inte första gången Djurgården säljer spelare öster ut. 2015 sålde klubben Erton Fejzullahu till Beijing Guoan. Sedan dess har anfallaren bytt klubbadress till Dalian Transcendence och gör därmed Sam Johnson sällskap i den kinesiska andraligan.