Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat i kväll: Johan Blomberg klar för AIK

Foto: Joel Marklund

Som SportExpressen.se tidigare har avslöjat spelar Johan Blomberg i AIK nästa år.

På tisdagen blev det officiellt att 27-åringen lämnar Halmstads BK.

– Det känns otroligt kul och spännande att ta klivet till Sveriges kanske största och en av Skandinaviens största klubbar, säger han i ett pressmeddelande.

SportExpressen.se:s reporter Fredrik Jonsson har tidigare skrivit om att AIK varit nära Halmstads mittfältare Johan Blomberg.

Den 29:e oktober uppgav flera källor för SportExpressen.se att han var klar för Solna-gänget - och på tisdagen blev det officiellt.

Johan Blomberg har skrivit på ett treårsavtal med AIK - med start den första januari 2015.

– Det känns otroligt kul och spännande att ta klivet till Sveriges kanske största och en av Skandinaviens största klubbar, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag har fått ett väldigt gott intryck av AIK:s tränare Andreas Alm och känner mig säker på att AIK är rätt klubb för min fortsatta utveckling som fotbollsspelare.

"Late bloomer"

Blomberg slog igenom i moderklubben Lunds BK och tog vägen via Ängelholm till allsvenskan och Halmstad. Den gångna säsongen var han en av klubbens mer framstående spelare med sju mål och sex framspelningar.

Nu ska han försöka slå igenom i guldjagande AIK.

– Johan är en "late bloomer" som sakta men säkert har tagit sig till den allsvenska toppen. Han är verkligen värd den här chansen, säger agenten Martin Klette, vid Wagnsson Sports & Entertainment, i ett pressmeddelande.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!