Bekräftat: Hallenius säger upp kontraktet

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT NYHETSBYRÅN

Linus Hallenius har sagt upp sitt kontrakt med Gif Sundsvall. 

Nu är framtiden för klubbens skyttekung oviss. 

- Han har fortfarande inte sagt att han inte ska vara kvar, säger klubbens sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning. 

Det var den 4 september som SportExpressen kunde avslöja att Linus Hallenius var på väg att säga upp sitt kontrakt med GIF Sundsvall. Kontraktet var skrivet på fyra år men där de sista två åren var optionsår som kunde sägas upp av såväl klubben som spelaren. 

Nu bekräftar också Sundsvalls sportchef Urban Hagblom att Hallenius har sagt upp sitt avtal. Det innebär att spelaren kan lämna "Giffarna" gratis om en annan klubb väljer att erbjuda honom ett kontrakt. Hallenius kan också omförhandla sitt avtal med Sundsvall. 


FÅ BÄST KOLL: Följ Gif Sundsvall – direkt i Messenger 

Kan bli kvar trots allt 

Trots att succéspelaren och den allsvenske skytteligatvåan sagt upp sitt avtal har Hagblom inte gett upp hoppet om att behålla spelaren. 

-– Han får själv svara på varför. Men han har sagt upp sitt avtal, precis som han har rätt till. Det innebär att det antingen kan bli en omförhandling eller att han ser över andra alternativ. Han har fortfarande inte sagt att han inte ska vara kvar.

– Jag upplever att det är en bra dialog och diskussion. Man ska inte ropa hej förrän en anteckning är klar åt något håll, säger Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning. 


Tvåa i skytteligan 

Hallenius skrev på för Sundsvall för knappt två år sedan och kom då från en tyngre period i Helsingborg. Den här säsongen har han dock fått kaptensbindeln och öst in mål. Han är i nuläget tvåa i den allsvenska skytteligan med sina 14 mål. 

Hallenius ville tidigare i år inte kommentera någonting angående sitt kontrakt. 

- Allt sånt lämna jag över till min agent. Jag koncentrerar mig på det som händer på planen och på att göra det så bra som möjligt för GIF Sundsvall, sa spelaren då.