Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spelet bakom: Eskilstuna tjänar miljoner på affären

Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Mohamed Buya Turay är klar för belgiska Sint-Truiden, precis som SportExpressen rapporterade om förra veckan. Prislappen landar på omkring 20 miljoner kronor.

Samtidigt som Dalkurd säljer anfallaren tjänar AFC Eskilstuna miljoner på affären.

SportExpressen kunde i förra veckan avslöja att Dalkurd låg i intensiva förhandlingar med belgiska Sint-Truiden för en affär gällande Mohamed Buya Turay som gjort stor succé i säsongens allsvenska med sina nio mål och två assist på 13 matcher.

Affären klar - Buya Turay lämnar Dalkurd

Dalkurds sportchef Adil Kizil bekräftade förhandlingar men ville inte uttala sig om vilken klubb det rörde sig om.

– Vi förhandlar med klubbar och det finns konkret intresse. Vi tror att vi kan hitta en lösning inom kort, sa Kizil till SportExpressen då.

Nu är affären i hamn. Buya Turay är nu officiellt presenterad av Sint-Truiden, som spelar i den belgiska högstaligan. 

Prislappen landar enligt vad SportExpressen erfar på drygt 20 miljoner kronor. 

AFC gör miljoner på affären

Samtidigt som Dalkurd säljer Buya Turay tjänar anfallarens förra klubb, AFC Eskilstuna, miljoner på affären. I samband med att AFC sålde Buya Turay till Dalkurd i mars i år förhandlade parterna till sig en uppgörelse som gör att Eskilstuna-klubben har rätt till en del av övergångssumman.

Enligt SportExpressens uppgifter får Dalkurd 14 miljoner kronor i samband med affären samtidigt som sex miljoner kronor tickar in på AFC:s konto. Det finns dessutom vidareförsäljningsklausuler som kan ge klubbarna ytterligare pengar i framtiden

Dalkurd har tappat en rad nyckelspelare under sommarfönstret. Yukiya Sugita lämnade laget för spel i iranska Tractor Sazi och under tisdagen meddelade Dalkurd att anfallaren Leonard Pllana lämnar för spel i Gais.