Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Ahmed Yasin lämnar AIK: ”En lösning”

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

För några dagar sedan avslöjade SportExpressen att Ahmed Yasin lämnar AIK för Qatar.

Nu är det bekräftat.

– Vi har hittat en lösning i en komplex situation där alla får ut något, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till deras hemsida. 

Först gick AIK ut med att Yasin tilläts söka sig till en utländsk klubb. Sen kunde SportExpressen avslöja att det handlade om Al-Khor Sports Club i Qatar.

– Vi har hittat en lösning i en komplex situation där alla får ut något. Ahmed Yasin har bidragit till AIK:s starka vår och sommar och vi önskar honom all lycka i sin nya klubb, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till deras hemsida.

Yasin kom till AIK under 2016 men har under sin tid varit utlånad – både till BK Häcken och Muathier SC i Qatar.

Köper ut sig själv

27-åringen har den här säsongen gjort nio allsvenska matcher från start, ett mål och en framspelning. Totalt blev det 46 tävlingsmatcher för honom i klubben.

– Jag skulle vilja tacka AIK för min tid i klubben och för all stöttning som jag har fått av AIK-familjen. Jag önskar AIK all lycka framöver och jag tror att ni/vi vinner SM-guld i år, säger Ahmed Yasin.

AIK skriver att han köper ut sig själv ur sitt kontrakt som egentligen löper ut vid årskiftet 2018/2019.