Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En enskild händelse gällande en spelare”

Stefan AndreassonFoto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Mattias RosenlundFoto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Bild från matchen mellan Kalmar och Elfsborg. OBS. Det finns inget samband mellan spelarna på bilden och matchfixningsutredningen.Foto: BILDBYRÅN

Allsvenska mötet mellan Elfsborg och Kalmar utreds för misstänkt matchfixning.

Det bekräftas nu av Elfsborg.

– Det är en enskild händelse gällande en spelare, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Aftonbladet avslöjade i helgen att en allsvensk match utreds för misstänkt matchfixning.  Anledningen var ”uppseendeväckande agerande från spelare på planen” i kombination med lagda spel på matchen från personer med nära koppling till spelare.

Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund bekräftade under måndagen att KFF var ett av de inblandade lagen.

– Jag kan bekräfta att jag har varit i kontakt med Svenska fotbollförbundet men jag kan inte säga mer än så om det specifika fallet. Däremot kan jag rent generellt säga att matchfixning är ett växande problem. Vi ser otroligt allvarligt på det här och jobbar ständigt för att informera våra spelare om farorna, säger han till Barometern.

Kalmar-Elfsborg utreds

I  Borås Tidning bekräftade Elfsborg klubbchef Stefan Andreasson i dag att det är mötet mellan Kalmar och Elfsborg på Guldfågeln arena 26 maj som utreds. Matchen slutade 1-1.

– Vi har fått information om att man tittar på matchen Kalmar-Elfsborg och det fick vi i lördags, säger Andreasson till SportExpressen.

Enligt SportExpressens uppgifter är det en spelare i Elfsborg som granskas.

– Det är en enskild händelse gällande en spelare. Utifrån det har man startat en förundersökning. Mer än så kan inte vi säga, men vi välkomnar utredningen och är behjälplig som klubb. Det är där vi är, säger Stefan Andreasson.

Vad säger spelaren?

– Jag kan inte kommentera något mer än att vi följer utredningen.

Du kan inte säga något om hans inställning i frågan?

– Nej, vi lämnar över det till dem som sköter utredningen.

– Det är jättebra att man gör en utredning. Det visar att signalsystemet fungerar. Man måste gå till botten med vad som hänt. Vi gör inget mer än att vara behjälpliga. Jag kan inte kommentera något mer än så.

”Förundersökning kommer att inledas”

Nils Martling, inspektör och förundersökningsledare för polisens särskilda aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, vill inte kommentera vilken match det handlar om.

– Vi är ganska tidigt i utredningen, säger han till Barometern och berättar att misstankarna är tillräckligt starka för att anta brott.

– Men vilket brott det handlar om vill jag inte gå in på nu. Jag kan i alla fall säga att en förundersökning kommer att inledas.

 

LÄS MER: Allsvensk match under utredning för matchfixning