Bekräftar: Bryter sitt kontrakt med Bajen

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Aron Johansson lämnar Hammarby. 

Matchen mot Örebro på söndag blir den sista i Hammarby-tröjan.

– Jag har trivts väldigt bra i Hammarby, men nu hoppas jag på ett nytt äventyr, säger han. 

Aron Johansson kom till Hammarby inför förra säsongen. Detta efter en skadefylld tid i Werder Bremen. Parterna skrev ett prestationsbaserat kontrakt fram till juni 2022 när han kom och det första året blev det bara fyra matcher från start i allsvenskan. 

Den här säsongen har det dock blivit succé. Han har gjort 12 mål på 15 starter och är Hammarbys bäste målskytt. Men matchen mot Örebro på söndag blir hans sista i Bajen. Han har meddelat klubben att han bryter kontraktet, vilket möjliggörs av den option som skrevs in i kontraktet när han skrev på för Hammarby. 

– Ja, jag har låtit meddela klubben att jag kommer att lämna efter säsongen. Jag har väl inte hört speciellt mycket från klubben efter det. Men det jag kan säga är att jag haft en fantastisk tid här, har trivts väldigt bra med alla personer runtomkring laget och i laget och även min familj har trivts i Stockholm, säger han. 

Varför lämnar du?

– Jag siktar på ett nytt äventyr. Exakt vad vet jag inte ännu, vi får se. Jag har under en ganska lång tid varit ganska öppen med att jag vill spela i MLS. Vi får se vad som händer. Jag ska åka hem till Island på semester nu efter säsongen och sedan får vi se vilka alternativ som finns. 

”Det är en kluven känsla”

Hur känns det inför sista matchen då?

– Jag har en bra känsla och min form är bra, det har den varit rätt länge nu. Jag hade ju inte ett så bra första år, men nu har jag fått en hel försäsong och kommit i gång rejält. Jag har gjort 12 mål på 15 matcher från start och det känns bra. 

– Samtidigt är det en kluven känsla. Vi är inte alls nöjda med hur säsongen utvecklat sig för oss och nu ska vi spela för vår stolthet i sista matchen och avsluta snyggt. 

Vad är ditt bästa minne från den här säsongen? 

– Det var väl när vi vann derbyt mot Djurgården hemma, det var en bra känsla. Samtidigt har det känts trist att inte få spela framför våra fantastiska supportrar och då talar jag så klart för hela laget när jag säger det.