Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bärkroths jättesuccé – när Dif slog Malmö FF

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgårdens segertåg fortsatte tuffa när de välkomnade Malmö FF under måndagskvällen. Djurgårdens Nicklas Bärkroth blev matchens hjälte med två mål och en assist.

– Djurgården är en maskin, säger experten Pär Hansson i Discovery plus i halvlek. 

Det var två stekheta lag som möttes när Djurgården välkomnade Malmö FF på Tele 2 Arena under måndagskvällen. 

Djurgården har haft en drömstart på säsongen och toppade tabellen efter tre raka vinster under de tre första omgångarna, men å andra sidan Malmö FF också haft en bra start och bjudit på två vinster och ett kryss. 

Med två skott i stolpen och en räddning av Malmö på mållinjen såg det ut som att ledningsmålet för Djurgården bara var en tidsfråga. Och det var det också.  Nicklas Bärkroth petade in 1-0 Djurgården i den 31:a matchminuten. 

”Förstår att det finns protester mot den”

I den andra halvleken var det fortsatt Djurgården som höll greppet om matchen. I mitten på andra halvlek petade norske Aslak Witry in bollen, sitt tredje mål för säsongen. MFF:s spelare protesterade för hög spark efter målet. 

– Den är riktigt riktigt hög. Jag förstår att det finns protester mot den. Jag är rätt säker på att hade Pandzic sett den hade han vinkat av, säger kommentatorn Jens Fjellström i Discovery plus. 

Kort därefter var Nicklas Bärkroth i farten igen och petade in 3-0, det tredje målet i matchen han var inblandad i. Trots ett reduceringsmål av Adi Nalic hade inte Malmö FF något att sätta emot Djurgårdens segertåg. 

– Jag tycker vi är det bättre laget. Vi styr och ställer och har bra koll. Vi kör, rätt och slätt, säger målgörare Witry i Discovery plus efter matchen. 

Även Nicklas Bärkroth konstaterade att det ser ljust ut för Djurgården den här säsongen och inte minst för honom själv. 

– Det var en bra dag på jobbet. Vi är trygga på vårt sätt att spela och vi har en röd tråd. Det är ett framgångsrecept och det kände man från första matchen, säger Bärkroth i Discovery plus efter matchen. 

Djurgården har det enda laget som har vunnit samtliga av de fyra omgångarna hittills och leder allsvenskan med tre poäng  över AIK på andraplatsen. 

– Det är ingen som slår oss på fingrarna när det gäller att vara ett bra lag, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand i Discovery plus. 

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se