Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg
Foto: Ludvig ThunmanFoto: Ludvig Thunman
 Foto: Ludvig Thunman

Bärkroth om Kamara: "Handlar om livet"

Publicerad

IFK Norrköping vann mot AFC United i cupen.

Men spelarna tänker förstås fortfarande på Alhaji Kamara, som stoppas av ett hjärtfel.

– Det här är något som är viktigare än fotbollen, det handlar om livet, säger mittfältaren Nicklas Bärkroth.

Beskedet om Aljahi Kamara kom i fredags. Ett hjärtfel stoppar honom från fotbollsspel hela 2016, till att börja med. Hela karriären kan vara över för anfallaren från Sierra Leone.

Hjärtfelet upptäcktes tack vare att Norrköping genom SM-guldet kvalade in till Champions League-kval. Alla spelare i Europaspel genomgår obligatoriska hjärtundersökningar. En fysisk maxansträngning kan innebära livsfara för Kamara, enligt IFK Norrköpings meddelande på sin hemsida.

- Vi ska vara där för Alhaji, och stötta honom. Det här är något som är viktigare än fotbollen, det handlar om livet. Jag bor i samma trappuppgång som Alhaji, och jag kommer göra det jag kan föra att stötta honom, säger Nicklas Bärkroth.

Påverkar det er som lag?

– Rent spelmässigt tycker jag inte det egentligen. Vi kommer givetvis att sakna Alhaji, han är en riktigt bra forward. Men vi är professionella fotbollsspelare och vi ska kunna hantera det här.

Mot gruppseger

IFK Norrköping slog AFC United med 1–0 och går mot gruppseger i Svenska cupen – trots efter en ganska insats.

– Vi kommer att behöva höja oss och lägga in en extra växel framöver, säger Bärkroth.

IFK Norrköping mötte AIK på samma arena, Skytteholm, för två veckor sedan och fick stryk med 4-1.

– Efter de här två matcherna börjar man undra om det är något med Skytteholm, säger tränaren Janne Anderson, som ändå hyllade reservmålvakten Andreas Vaikla.

– Men inget ont som inte har något gott med sig. Vaikla gjorde några bra räddningar nu när David Mitov Nilsson är borta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag