”Bara lögner, försöker förstöra min karriär”

Mohamed Buya Turay på plats på Fotbollsgalan och pratar om framtiden.
Buya Turay hjälpte Djurgården till SM-guld 2019.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Buya Turay på lagfotografering för Sint-Truiden.
Foto: Instagram.

Vad är det egentligen som händer med Mohamed Buya Turay?

Enligt uppgifter i Belgien ligger han i konflikt med Sint-Truiden och vägrar att träna.

Men det dementeras nu både av honom själv och klubben.

– Vi har inga problem med Buya, säger presschefen Fio Mostien.

Mohamed Buya Turay, 25, vann den allsvenska skytteligan i fjol och ledde Djurgården till SM-guld. Men han var bara i klubben på lån och efter säsongen återvände han till belgiska Sint-Truiden, där han har ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2021.

Frågan är dock vad som händer i Sint-Truiden.

Buya Turay har inte varit med i deras matchtrupp sen han kom tillbaka och i veckan kom anmärkningsvärda uppgifter i tidningen Het Laaste Nieuws. De rapporterade att han ligger i konflikt med klubben och har slutat dyka upp på träningarna.

Klubbens förklaring

Uppgifterna spreds av flera svenska medier – och i går kväll valde Mohamed Buya Turay att kliva ut på Instagram för att dementera allting.

”Snälla journalister, sluta skriva saker som inte är sant. Jag är inte en spelare som skapar problem eller bråkar med tränare. Om ni vill ha reda på sanningen, kontakta mig eller min klubb. Försök inte att förstöra min karriär”, skrev Buya Turay.

När SportExpressen når Fio Mostien, presschef i Sint-Truiden, förklarar han att det finns en förklaring till att Buya Turay inte tränar med klubben.

– Han är sjuk just nu, det är därför han inte tränar. Och innan dess hade vi problem med pappersarbetet vilket gjorde att han inte kunde spela för oss, säger Mostien.

Men pappersarbetet är löst nu?

– Ja, det ska vara löst.

”Det är bara lögner”

Kommer han att spela för Sint-Truiden efter att han blivit frisk?

– Det är planen. Flera klubbar är så klart intresserade av Buya med tanke på det han gjorde i Sverige, men planen är att han ska stanna här.

Varför tror du att belgisk media skriver att det finns en konflikt?

– Belgisk media är… speciell. Journalister började ställa frågor till vår tränare om varför Buya inte tränade och efter det kom artiklarna om att det skulle finnas en konflikt. Men det finns ingen konflikt, det är bara lögner.

SportExpressen har förgäves sökt Buya Turay själv för en intervju.LÄS MER: Så ska Chilufya slå igenom i år: ”Nästan Haaland-klass”